Aktywne Wpisy

mirko_anonim +6
✨️ Czy 14 000 zł brutto to wystarczająca pensja w Krakowie? Ⓘ
Czy pensja w wysokości 14 000 zł brutto pozwoli na spokojne życie w #krakow ? (brak dzieci), tj. wynajem mieszkania, opłaty, ogólnie koszty życia.
Pracuję jako admin (Oracle/PostgreSQL) w #it przy obsłudze dużej spółki, mam 7 lat expa, obecnie w mieście <80tys zarabiam 7900 zł brutto i zdaję sobie sprawę z tego że moja stawka jest mocno zaniżona.
Czy pensja w wysokości 14 000 zł brutto pozwoli na spokojne życie w #krakow ? (brak dzieci), tj. wynajem mieszkania, opłaty, ogólnie koszty życia.
Pracuję jako admin (Oracle/PostgreSQL) w #it przy obsłudze dużej spółki, mam 7 lat expa, obecnie w mieście <80tys zarabiam 7900 zł brutto i zdaję sobie sprawę z tego że moja stawka jest mocno zaniżona.

chodźcie se zjemy cukierkuw to bendzie fajen piontek (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
czemstujcie sie
czemstujcie sie
źródło: images (80)
Pobierz

źródło: GbXqXs0W4AAjxX7
Pobierz@enten: i każdy z nich nie zadziała, jeśli urzędy będą miały wolę do przestrzegania tego przepisu. A jak tej woli nie będzie, to po co udawać?
Uwielbiam takie januszowe mądrzenie się o tych obejściach, gdzie tak naprawdę to tylko i wyłącznie Twoje wymysły na szybko XD
@slawek887: w Polsce przepisy interpretowane są przez sądy LITERALNIE tak jak brzmią. Wystarczy więc że kupując 10 mieszkań w celach inwestycyjnych da się ogłoszenia na darmowych stronach i w sumie są spełnione wszystkie przesłanki do tego by mieszkanie było zakupione jako przeznaczone na cele mieszkaniowe. To nic że wynajęcie ich będzie kosztowało 10000 zł miesięcznie
Tata kolegi zajmuje się deweloperką, ma sporo bloków. Kolega mówił, że musiał płacić co miesiąc za wynajem, bo inaczej ojciec działałby na szkodę spółki i jakieś nieprzyjemności urzędowe z tego.
Tak samo, kiedy kupował mieszkanie, to musiał zapłacić za nie cenę rynkową
Komentarz usunięty przez moderatora
@slawek887: WTF???
Jak to niby MOŻE nie zadziałać
@enten: W urzędach nie siedzą debile, a rachunki za media miałyby być tylko i aż składową - jak rachunków nie ma, to na pewno nikt nie mieszka, a jak są, to może ktoś ma jakieś śmieszne "obejścia", które można sprawdzić.
Naprawdę, podziwiam tę naiwną wiarę, że tak prostackie metody można uznawać za jakieś super sprytne - po prostu nikt tego nie ściga,