Wpis z mikrobloga

@lormont: To też ciekawy argument, bo ja pochodzę z rodziny w której nikt na mnie nawet nie naszczał, żebym się uczył. Nie dostałem od nikogo nic, poza długami. I się nie żalę i nie dorabiam do tego ideologii.
  • Odpowiedz
@JamesJoyce: trust me, ludzie z jakimi pracowałem (ci konkretni) to sa naprawdę autorytety w swoim środowisku, ale nie chcę za dużo o sobie pisać. I żeby nie było - tak jak pisałem, oni byli naprawdę spoko, ale znam/kojarzę takich ludzi o jakich pisze OP.
  • Odpowiedz
@JamesJoyce: nie piszę o tobie bezpośrednio tylko oznaczyłem cię bo zadałeś pytanie - i masz odpowiedź. Nie traktuj tego personalnie. To tylko internet i wysrywy a nie rozmowa z dyrektorem w robocie xD

Mnie ciągle ktoś obraża i jakoś nie płaczę
  • Odpowiedz
Typie zajmij się swoim życiem. Tylko nie pamiętaj zapłacić za przeglądarkę za pomocą której napisałeś ten wpis.

Odpowiedz

@BreathDeath: taki jesteś cwany i uczciwy? to pokaż kwity na licencję win rara na 20 lat do tyłu. A jak pokażesz fakturki to wtedy zapłace donate na przeglądarkę ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@Zielonka021124:

trust me, ludzie z jakimi pracowałem (ci konkretni) to są naprawdę autorytety w swoim środowisku, ale nie chcę za dużo o sobie pisać

Normalne. Też nie chcę. I wierzę Ci. Ale to o czym piszesz może być zwyczajnie kwestią charakteru, a nie tego czy ktoś pisze kod po pracy czy nie.
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek: Ja nie płaczę. Zwyczajnie sobie nie życzę, żeby ktoś z Internetu mnie obrażał za nic. Ty baitujesz, więc wliczasz to w koszty. Ja nie baituje. Piszę poważne posty. Nie obrażam nikogo. I nie chcę, żeby ktokolwiek mnie obrażał. I tyle.

nie piszę o tobie bezpośrednio tylko oznaczyłem cię, bo zadałeś pytanie - i masz odpowiedź. Nie traktuj tego personalnie.

Czyli jaka jest relacja między nami? Kosa czy nie kosa?
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek: +1 bardzo dobry i potrzebny wpis. Zamiast siedzieć na dupie, trzepać hajs i inwestować to autystyczne cioty psują branże normalnym ludziom którzy po prostu chcą się nachapać hajsu i mieć w------e.
Jak jesteście takimi pasjonatami to wyjazd pracować na uczelnie jako pracownik naukowy i robić projekty r&d dla EU, a nie prostym ludziom psujecie łatwe trzepanie mamony.
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek: Ok rozumiem. Jeśli Cię zaatakowałem lub poczułeś się w ten sposób, to przepraszam.

1. Rekruterzy nie zawsze chcą wymiataczy. Często chcą osoby wpasujące się do istniejącej już grupy. Ja dostaję z góry informację np. szukamy specjalistę w temacie, szukamy kogoś kto sobie poradzi, czy szukamy kogoś, kto wniesie świeżość. Bywa bardzo różnie.
2. Kompletna bzdura. Jak pisałem w którymś wpisie, zarabiam ponad 30k. Więc jak zaniżam płace?
3. Po
  • Odpowiedz
Masz rację ogólnie, ale mało ludzi to zrozumie

@Ksiega_dusz: to tak jakby Janusz miał pretensje do innego przedsiębiorcy bo on więcej pracuje i zasuwa, a on chce tylko sklepik mieć albo warsztat a tu mu wchodzi konkurencja i w tej samej cenie oferuje więcej. No cyrk.
  • Odpowiedz
@JamesJoyce: @wioslarz-umyslow +1. Nikt tym "normikom" (nie-pasjonatom) nie kazał iść pracować do hiper-kompetetetywnej i łatwo outsorcowalnej branży jaką jest IT. Jak chcą się przyjść do pracy by mieć w------e to powinni iść do urzędu, nie do korpo. Jak idziesz do takiej branży i narzekasz, że konkurencja "strong", to pora albo zmienić branże albo zamknąć się i się uczyć. A, że przy okazji ucierpi Ci życie społeczne? Coś za coś.
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek: do meritum się nie odniosę, bo na jakimś poziomie masz rację. Ale szydzenie z czyjegoś hobby, bo nie jest wystarczająco "dorosłe" dla Oskarków jest bardzo słabe.
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek: Piszesz, że pasjonaci niszczą dziedzinę. W tym przypadku - IT. No więc, załóżmy że nie ma w ogóle pasjonatów. Czyli nie ma w ogóle takich ludzi, którzy robią np. 150% normy za 50% pensji. Są tylko sami normalni: robią tyle wysiłku ile wszyscy inni i za 100% pensji. To teraz zadaj sobie pytanie, czy takie społeczeństwo w ogóle by się podniosło z poziomu jaskiń. Bo żeby robić postęp, trzeba
  • Odpowiedz
W ciągu 10 lat? Pasjonat ma 15 lat doświadczenia a więc 5 lat doświadczenia "przewagi"

@nad__czlowiek: g… ma. Zawsze ważniejsza jest praca nad realnymi projektami, a nie jakimiś mikro popierdólkami. W domu to możesz przygotować się z podstaw na skręt z karierą w innym kierunku, żeby wystartować jako junior. Jeśli będziesz dalej to samo tłukł sam to nie licz, że to będzie to samo 5 lat, co na komercyjnym projekcie.
  • Odpowiedz