Wpis z mikrobloga

@nad__czlowiek: kurde doczytalem do konca tylko #1. Zastanawia mnie tylko kto powiedzial ze zycie normika jest jakkolwiek lepsze od zycia tego pasjonata? Nikt normika nie zmuszal do zakladania rodziny i posiadania znajomych. Nie mialby tego to moglby tez wiecej czasu poswiecac na doszkalanie sie. Moze to ich zycie jest zle i nie pasuje do specyfiki branzy
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek: kurde doczytalem do konca tylko #1. Zastanawia mnie tylko kto powiedzial ze zycie normika jest jakkolwiek lepsze od zycia tego pasjonata? Nikt normika nie zmuszal do zakladania rodziny i posiadania znajomych. Nie mialby tego to moglby tez wiecej czasu poswiecac na doszkalanie sie. Moze to ich zycie jest zle i nie pasuje do specyfiki branzy

@Pasterz30: niby tak, ale weź pod uwagę chociażby aspekt dzietności. Jednak zdrowe społeczeństwo
  • Odpowiedz
@JamesJoyce: to nie personalnie do Ciebie tylko do ogólu pasjonatów. Być może źle ten wpis napisałem. Nie we wszystkich punktach pasuje on do ciebie, pisałem ogólnie. Poza tym nie znam cię na tyle, nie pracowaliśmy na codzień, możesz akurat się okazać tym 1 na 1000 spoko pasjonatą
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz: widocznie na tym portalu jest nad-reprezentacja pasjonatów

bardzo dużo tutaj osób np bezdzietnych z wyboru a jednak w realnym życiu 80% ludzi chce te dzieci mieć wiec tu może być problem, siedzi akurat ten 20% który jest na celowniku tego wpisu ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@JamesJoyce: pytanie jest ogólne, pytasz czemu zwykli nie lubią pasjonatów więc uzasadniam. I atakuje całą grupę pasjonatów a nie ciebie personalnie

Nie jest nigdzie napisane że gdziekolwiek jest o tobie konkretnie. Ja zawsze piszę o ogółach dlatego wpis jest ogólny i stereotypowy ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek: dokładnie. Pasjonaci narzucają chore standardy w podobny sposób jak w poprzednim systemie gospodarczym mieliśmy "przodowników pracy". Przy czym ja do pasjonatów miałem "szczęście" - takowi wiedzieli że 90% ludzi w branży traktuje to jak 9-5 job i że oni byli wyjątkiem. Ale wyczuć można takiego pasjonata już jak się jest na rozmowie technicznej.
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek: nawet na budowie masz takich "pasjonatów" i nic nie poradzisz na to że dla niektórych praca którą wybrali nie jest przykrym obowiązkiem, co więcej w żaden sposób ci ludzie nie są zobowiązani do lojalności w stosunku do reszty
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek: Być może pasjonat startował w życiu jako kompletny gołodupiec i w takim przypadku nie ma innego wyjścia jak dokształcać się w każdej wolnej chwili, żeby w końcu wyrwać się z wielopokoleniowej biedy.
  • Odpowiedz
@Zielonka021124: ależ przecież drogi, jak to nazywacie "pasjonatów" i "normalnych pracowników" z mojego doświadczenia się nawet nie przecinają. Ja pracuję w r&d i implementacji wyników r&d z samymi pasjonatami, którzy o 23 wysyłają mi artykuły naukowe. "Normalni" pracownicy robią coś innego i tyle.
  • Odpowiedz