Wpis z mikrobloga

#android #telefony

Mirki jakies 3 lata temu wypadłem z jakiegokolwiek obiegu jeśli chodzi o rynek smartfonów.

Musze zmienić sprzęt, którego nie cierpie od początku (już chyba 4 rok ) Xiaomi redmi note 9 pro.

Szukam dobrego telefonu w przedziale 2,5-4k, odpada Xiaomi.
Musi dobrze sobie radzić z bezprzewodowym android auto.

Odpada tylko marka Xiaomi, które przez tego redmi nota mi obrzydła, POCO bo to xiaomi i to tyle.
Nie zamykam się na apple na pewno, chociaż troszkę sie obawiam o brak/wysoki koszt aplikacji (nie używam jakoś wielu, ale czasami jakąś głupote zainstaluje tylko po to, żeby ją za chwile usunąć)

Konieczna indukcja, szybkie ładowanie, amoled i polski sklep (ewentualnie amazon europejski)
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nerana112: Obadaj sprawę z "Motorola Edge 50 Pro", według Peppera jest często za poniżej 2000 zł.
Edge 50 Ultra jest za drugie tyle.

Sam miałem Xiaomi przez kilka lat. Był w nim problem z ubijaniem aplikacji, nawet jak na chwilę zminimalizowałem by skopiować jakiś link do wiadomości.
  • Odpowiedz
@nerana112 Po 4 latach męczenia się z poco x3 w końcu kupiłem standardowego Samsunga S23 i powiem Ci ze nigdy więcej tych chińczyków. W końcu w telefonie wszystko jest na swoim miejscu, nie ma walki z reklamami. Także polecam. A co do szybkiego ładowania byłem gotow to poświęcić dla spokoju. I ta mała bateria trzyma mi na luzie 1,5 i około 7-8 godzin na ekranie.
  • Odpowiedz