Wpis z mikrobloga

@BlackpillMonster: to jak to jest, że ja w Javie może z 2 lata pracowałem po zsumowaniu, a na Linkedin i tak dostaję przynajmniej jedną ofertę dziennie właśnie na Javę (i nawet jak mówię, że nie jestem na bieżąco i potrzebowałbym czasu żeby wejść na odpowiednie tory, to dla nich to nie jest problemem).. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@BlackpillMonster
Trochę nie rozumiem tych memów, bo mam skrzynkę z------a ostatnio ofertami jak nigdy. Z pół roku temu to może tak było ale teraz jak się nowy rok zaczyna i rekrutacje idą na pełnej?
  • Odpowiedz
jak to jest, że ja w Javie może z 2 lata pracowałem po zsumowaniu, a na Linkedin i tak dostaję przynajmniej jedną ofertę dziennie właśnie na Javę

@Dominias: ja pracowałem w JavaScripcie i też dostaje przynajmniej jedną ofertę dziennie na Javę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@BlackpillMonster: Ostatnio jakas moda na obsrywanie programistów na wykopie. Jak zwykle reszta baranów podchwyca i powtarza, po czym za kilka tygodni się nudzą. Ile ja już takich cykli na wykopie widziałem :)
  • Odpowiedz
@Dominias: dostanie oferty != dostanie pracy; im szybciej sobie uzmyslowisz, ze agencje rozsylaja do 400 potencjalnych kandydatow jakiekolwiek oferty maja byle mogly kogos przeprowadzic przez proces i zgarnac prowizje, tym szybciej sobie uswiadomisz ze jestes dokladnie chlopaczkiem z obrazka. no chyba ze wezmiesz robote w jakiejkolwiek gowno fabryce smrodu i kodu
  • Odpowiedz
@Dorken tylko, że ja nie szukam pracy i raczej się to prędko nie zmieni, więc nie jestem chłopaczkiem z obrazka jak zapewne Ty, skoro musiałeś taki wysryw popełnić żeby w jakikolwiek sposób usprawiedliwić swoją beznadziejną pozycję na rynku pracy.. Panie Bootcamperze :)

Praca jest i szuka specjalistów. Pracy dla wyrobników zwabionych do branży niczym innym niż pieniędzmi jest co raz mniej i to oni są na obrazku.
  • Odpowiedz
@Dominias: skonczylem studia informatyczne, siedze w londynie i zmienilem teraz prace na fintech xd nie chcialem cie obrazac, tylko po prostu zmienic wyobrazenie, ze 1 oferta na dzien to jakas fantastyczna sytuacja ;d
  • Odpowiedz