Wpis z mikrobloga

Ruska propaganda puściła w sieci rzekomy list znaleziony przy „zabitym polskim najemniku”. Żeby nie było wam za łatwo możecie wybrać która treść jest „prawdziwym listem najemnika”

OPCJA A

niech będzie przeklęty dzień w którym tu przybyliśmy. Ukry zdradzili, uciekli przed ruskimi. Zostawili nas na śmierć. Niech się smażą w piekle. Nie marnuj…

OPCJA B

Nie możemy się wydostać. Nie możemy wyjść. Zajęli most i drugą salę Frar, Lóni i Nali polegli tam... ...pięć dni temu... Woda podchodzi pod mur przy Zachodniej Bramie. Czatownik z wody porwał Óina. Nie możemy się wydostać. Nadchodzi koniec... bębny, bębny w głębinach... ...nadchodzą

#wojna #rosja #bekazpodludzi #russiahateclub #ukraina #heheszki

Bardziej legitny list polskiego najemnika to

• Opcja A 24.7% (74)
  • Opcja B 75.3% (226)

Oddanych głosów: 300

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Grzesiok: Chyba ktoś się mocno inspirował biblią.

Jr 20,14-18

PAN WOBEC PRZENIEWIERCZEGO NARODU

Walka wewnętrzna proroka

Niech będzie przeklęty dzień, w którym się urodziłem! Dzień, w którym porodziła mnie matka moja, niech nie będzie błogosławiony! Niech będzie przeklęty człowiek, który powiadomił ojca mojego: «Urodził ci się syn, chłopiec!» sprawiając mu wielką radość. Niech będzie ów człowiek podobny do miast, które Pan zniszczył bez miłosierdzia! Niech słyszy krzyk z rana, a
  • Odpowiedz
@Vader-Poland xDDD

Fragment odczytany przez Gandalfa

Karta pierwsza (trzecia w księdze)
Przepędziliśmy orków od Wielkiej Bramy i ze straż (słowo zatarte). Wycięliśmy ich wielu w jasnym Słońcu w dolinie. Flói poległ, przeszyty strzałą. Zabrał wielu wrogów. (plama)...Flói pod murawą nad Zwierciadlanym Jeziorem. (plama) Zajęliśmy dwudziestą pierwszą komnatę od północnego końca, by w niej zamieszkać. Tam jest (słowo zatarte) (fragment nieczytelny z wyjątkiem słów: złoto, Topór Durina, Hełm) Balin jest teraz władcą Morii. Znaleźliśmy
  • Odpowiedz