Aktywne Wpisy

Coxex +479
Boomerzy mówią, że kiedyś nie było czegoś takiego jak autyzm, a potem opowiadają o wujku Januszu, który w latach 80. przez 5 godzin dziennie majsterkował przy swojej kolejce w piwnicy i znał na pamięć wszystkie rozkłady jazdy i trasy pociągów w Polsce, za to jakoś nie dziwnie się z nim rozmawiało.
#heheszki #przemyslenia #autyzm
#heheszki #przemyslenia #autyzm
lukasz-dit +113
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Mamy 2024 a ja nadal czytam komentarze gdy ktoś poleca telefon żeby lepiej wziąć #iphone bo #android ścina/niedopracowany/zawiesza. Kurde, serio? Przecież takie problemy były może ponad 10 lat temu. Przerzuciłem się na iPhone i jestem zdziwiony jak wiele rzeczy tutaj nawala + sam system dziwnie funkcjonuje. Dla przykładu:
- non stop problemy z messengerem, czasem czaty robią się czarne, gdy szukasz wysłanych zdjęć to wiele nieładuje, jak szukasz ich za dużo i wracasz do konwersacji to robi się czarna, zdjęcia wysłane aparatem messengera przeskalowuje i spłaszcza, aplikacja potrafi z dnia na dzień wyciszyć dźwięki powiadomień, itd.
- linkedin i mimo że mam ustawienia powiadomień to ich nie dostaje
- przy innych mniej popularnych aplikacjach też nie dostaje powiadomień mimo że tam są
- problem z masowym wrzucaniem zdjęć na iCloud
- ściąganie zdjęć z iCloud (zapisuje ci do jakiegoś 'files' i potem nigdzie tego nie ma i trzeba szukać z tagiem 'files' xD, trzeba specjalnie ściągać do zdjęć bo nawet jak ściąganiesz do downloads to tel nie zobaczy tego w galerii)
- dźwięki aplikacji to loteria i potrafi być albo za głośno albo za cicho, tak samo z pisania czasem się odpala nagle wyoski ton
- chce podłączyć powerbank bo bateria słaba i nie ładuje bo telefon jest podobno nagrzany i odmawia ładowania xD
- czemu google maps daje mi ciągle na obecną lokalizacje? tak samo jak wejde na jakiś obiekt i chce go zobaczyć ale bez szczegółów tylko na mapie to mnie odsyła z powrotem do mojej lokalizacji xD
- konfiguracja Apple ID i nie chciałem na początku podpinać karty, tylko spróbować z blikiem to miałem problem a jak się cofnąłem żeby jeszcze raz to nie mogłem chyba nic zrobić bo chyba zgłupiało potem
takich przykładów codzienniego użycia i głupich problemów miałbym więcej ale wkurza mnie że tak popularne apki jak messenger/whatsapp/youtube/linkedin/itp potrafią głupieć ot tak
#telefon #telefony #ios #apple #samsung
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
@Bardak gdybym widział podobne problemy u siebie to tylko bym potwierdził ich istnienie. A tak to nie wiem jak skomentować tego typu post