Aktywne Wpisy

masternodeBTC +389
Wskaż przedmiot, usługę lub czynność, która w ostatnim czasie poprawiła komfort, zdrowie, bezpieczeństwo lub prywatność w Twoim życiu.
Od 4 lat rozmawiamy na tagu #mirekmasterclass o wszelkich usprawnieniach życia. W skrócie: polecasz rzeczy dzięki którym żyje Ci się lepiej, a w komentarzach nawiązujemy dyskusje, z których rodzą się kolejne pomysły. Każdy może polubić rozwiązania z których też korzysta, aby pomóc społeczności dokonywać trafnych zakupów z polecenia. Tag obserwuje już ponad 6590
Od 4 lat rozmawiamy na tagu #mirekmasterclass o wszelkich usprawnieniach życia. W skrócie: polecasz rzeczy dzięki którym żyje Ci się lepiej, a w komentarzach nawiązujemy dyskusje, z których rodzą się kolejne pomysły. Każdy może polubić rozwiązania z których też korzysta, aby pomóc społeczności dokonywać trafnych zakupów z polecenia. Tag obserwuje już ponad 6590
bart40404 +309
Jak Trump zablokuje outsourcowanie pracy przez amerykańskie firmy IT do Indii, to odwołuję wszystkie moje złe słowa o nim i pokłaniam się za wywołanie takiego ssania w polskiej branży IT jakiego historia nie widziała xD
#programista15k #programowanie #pracait
#programista15k #programowanie #pracait

Zawsze byłem wolnościowcem. Ale moim zdaniem miarka się przebrała. Nie można normalnie przejechać przez Polskę, żeby nie być tratowanym na drodze, spychanym przez mrugajacego swiatlami sebe w bmw albo mariuszka w służbowej skodzie.
Moja propozycja:
Limity prędkości
Autostrady 120km/h (dla ciężkich 80kmh i bez tolerancji na 10km/h)
Ekspresówki 100kmh bez względu na ilość pasów (tiry 80km/h bez tolerancji na 10km/h)
Pozostałe drogi poza zabudowanym 90kmh (bez znaczenia ilość pasów), dla ciężkich 80kmh bez tolerancji nawet na 10km/h.
I pełno odcinkowych pomiarów prędkości. Na drogach A i S.
Drakonskie mandaty za przekroczenie prędkości o więcej niż 30km/h. Obojętnie gdzie i jak. Kwota ma zwalać z nóg, np nie mniej niż 4000zł.
Ponizej może być jak teraz. Tolerancja 10kmh tylko dla osobówek, tiry mają pilnować 80kmh na sztywno.
Ludzie nie dorośli do takich dróg jakie mamy w Polsce. majtczaki i inni idioci mają obrywać za brawurę, niezależnie od tego kto jest ich tatusiem, ile zarabiają i kogo znają.
Dość mam tego, że po przekroczeniu granicy z południowymi sąsiadami nagle wszyscy są normalni, nikt nie mruga z 200km/h żeby mu uciec, bo hrabia ma Audi i mu się spieszy, nikt nie ośmieli się zamknąć budzika na autostradzie w Czechach czy na Słowacji. A u nas dzicz.
Wiem że to ten 1-2% kierowców, ale to ich trzeba utemperować. Za wszelką cenę. Co myślicie?
#motoryzacja #samochody
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
źródło: 0f996f135a69a31d644ccd9114a8e31b38d234f6749d85ae70448f9d4f29f119_1
PobierzNie
- wjazd na skrzyżowanie bez możliwości jego opuszczenia na zielonym świetle - 2000 zł
- przejazd na żółtym świetle - 3000 zł
- uporczywa jazda lewym pasem po zakończeniu manewru wyprzedzania - 3000 zł
- wyprzedzanie z niewielką różnicą prędkości (trzeba doprecyzować co to jest niewielka, chodzi o wyprzedzanie trwające dłużej niż trzeba) - 1500 zł
- jazda lewym pasem z prędkością znacząco niższą niż dozwolony limit - 3000 zł
@mirko_anonim: Dobrze, ale co to ma wspólnego niby z nie byciem wolnościowcem? xD Takich kretynów trzeba j#b@ć jak najbardziej bez oporów, a nie typy co myślą, że kupią sobie jakiegoś gruza najczęściej o oni są panami drogi.