Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Pewnie tego typu wpisy pojawiały się tu milion razy, ale mimo wszystko może zapytam raz jeszcze - w imieniu własnym. Czy weszlibyście w związek z bardzo fajną, ale - niestety - zarazem bardzo brzydką dziewczyną? Sytuacja wygląda tak: jest dziewczyna, która jest naprawdę sympatyczna, cicha, spokojna, okazuje szczere zainteresowanie, wydaje się mieć dobre serce (udziela się w wolontariacie, jest wrażliwa), po dłuższej znajomości nie widzę w niej żadnych redflagów: ot, zwyczajna miła szara dziewczyna z fajnym charakterem. Można byłoby pomyśleć: ideał, gdyby nie wygląd :( sam nie uważam siebie za Adonisa, więc może nie mnie oceniać, ale... no po prostu nie podoba mi się z wyglądu. I nawet nie chodzi mi o to, co powiedzieliby inni, bo mam ich opinię w dupie - chodzi o to, że mnie samemu ona się nie podoba ani trochę. I tu walczą we mnie "dwa wilki": jeden mówi: chłopie, na wygląd nie mamy wpływu (no, chyba że chodzi o ogólne zaniedbanie, ale w jej przypadku jest to po prostu naturalna "uroda radiowa"), dziewczyna jest naprawdę mega i byłoby wam razem naprawdę fajnie; drugi natomiast mówi: "no w porządku, fajna dziewczyna, ale nigdy nie spojrzysz na nią i nie powiesz, że ci się fizycznie podoba). Chcę poznać Wasze zdanie, może jakieś doświadczenia. To nie tak, że oczekuję takiej bądź innej odpowiedzi i szukam potwierdzenia jakiegoś mojego wstępnego zamiaru. Po prostu pytam o Wasz punkt widzenia na tego typu problem.

#zwiazki #rozowepaski

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

• 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

zdefiniuj o co chodzi z jej wyglądem? Serio musiałaby być z jakiejś wsi z FAS, żeby była brzydka. Daj fotkę z googla o czym mówimy w ogóle.
Ogólnie to zależy, czy będzie napięcie i podniecenie seksualne z dwóch stron. Jest ono ważne, ale też ważne jest wspólne zainteresowania, poglądy, chęci na zmiany i życie, bo ciało później i tak robi się starsze, często spaja je wspólne zainteresowania i szczera przyjaźń, zaufanie.

@
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jak patrzysz na nią i nie masz ochoty jej przelecieć tu i teraz to daruj sobie. Nie wiem jakim by była ideałem to jak nie pociąga cię fizycznie to wcześniej czy później to będzie przeszkadzać.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: można być z kobietą nieco poniżej naszych oczekiwań, tylko warunek jest taki, jak mówi @sberatel. Moja różowa np. nie jest moim ideałem pod tym względem i dzięki jednemu wykopkowi, zacząłem się zastanawiać co by było gdybym miał inną (on ma podobnie - obaj jesteśmy zadowoleni, ale gdybym teraz miał wybierać, to pewnie wybrałbym inną). Niemniej ona wie, jak na mnie działać, wie jak ma się dla mnie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Miałem taką jedną koleżankę. Też mi się nie podobała.
Po jakiejś posiadówce jak zostaliśmy sami zbałamuciła mnie tak, że nie wiedziałem jak się nazywam.

Potem już mi się podobała ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim zamiast zastanawiać się czy Ci się podoba zastanów się czy Cię kręci seksualnie? O ile ze stwierdzeniem "moja dziewczyna jest brzydka" można żyć i tworzyć ok związek, tak z "nie staje mi bo moja dziewczyna mnie nie kręci" już nie.
  • Odpowiedz
  • 1
@mirko_anonim To zależy, jeśli obiektywnie jest brzydka, ale ci się podoba i jest napięcie seksualne to można spróbować. Jak ci się po prostu nie podoba i nie widzisz jej w żadnym kontekście seksualnym to będzie to męka i dla ciebie i dla nie.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
magnetyczny-fan-8: dziwne pytanie, skoro jest taka "fajna" (cokoliwke to dla Ciebie znaczy, bo widocznie nie seksualnosc) to powinna sie pojawic chociaz minimalna chemia bez wzgledu na wyglad (jezeli nie jest odrazajacy)

Jezeli tak nie jest to probujesz ja wykorzystac wbrew moralnosci kanta jako srodek do swoich celow.

tlumaczac po prostu ci pasuje jako wygodna osoba, bo wiesz ze bedzie wierna jak pies, prawda?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Musi w związku być pociąg fizyczny, jak są jakiekolwiek cechy w niej, które spowodują, że będziesz chciał ją chędożyć, to jest nadzieja i można próbować.
Niestety, to jest przykre, ale nieistotne jak idealną z charakteru kobietę byś znalazł, jak nie chce Ci się jej "pompować", to nic z tego nie będzie.
Been there, done that
  • Odpowiedz
(udziela się w wolontariacie, jest wrażliwa)

@mirko_anonim: pierwszy red flag. bo mówisz że nie widzisz. Wśród osób ok, w takich miejscach będą również osoby która robią to na pokaz aby budować obraz wspaniałej osoby, godnej zaufania, która muchy by nie skrzywdziła. Więc trzeba stąpać ostrożnie budując relacje i poznając się.
Po drugie skoro ma urodę bardziej radiową to też głębokie kompleksy co utrudnia normalne funkcjonowanie nawet jeżeli jest zdrowa. a
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Bywa, ze ktoś jest obiektywnie mało atrakcyjny, ale nam się coś w nim podoba, może urok osobisty, może mamy jakiś f----z, który ta osoba spełnia, może nadrabia inteligencją albo jest dobry w łożku itp. Można się zakochać w brzydalu, a nawet nie są to rzadkie przypadki. Ale wtedy raczej nie uważa się takiej osoby za nieatrakcyjną, dla nas ona jest atrakcyjna, więc czujemy do niej pociąg seksualny, nawet jeśli
  • Odpowiedz