Aktywne Wpisy
Tarciuch +28
Słuchajcie, czy ja zwariowałem, czy ktoś mnie śledzi i robi się już przerażająco?
Od kilku tygodni dzieją się wokół mnie dziwne rzeczy, które zaczynają mnie naprawdę niepokoić. Zaczęło się niewinnie, ale stopniowo staje się to coraz bardziej surrealistyczne.
Pierwsza sytuacja: wracam do samochodu zaparkowanego pod siłownią i widzę na brudnej masce… narysowaną owieczkę. Myślałem, że to jakiś dzieciak albo przypadek, zapomniałbym o tym, gdyby nie kolejna rzecz.
Na
Od kilku tygodni dzieją się wokół mnie dziwne rzeczy, które zaczynają mnie naprawdę niepokoić. Zaczęło się niewinnie, ale stopniowo staje się to coraz bardziej surrealistyczne.
Pierwsza sytuacja: wracam do samochodu zaparkowanego pod siłownią i widzę na brudnej masce… narysowaną owieczkę. Myślałem, że to jakiś dzieciak albo przypadek, zapomniałbym o tym, gdyby nie kolejna rzecz.
Na
BlackpillMonster +317
Typ wywalił większość ludzi z firmy, a potem zdał sobie sprawę, że po coś byli zatrudnieni i zaczął ich błagać o powrót. Ba! Wywalił nawet gościa, który przez poprzedni zarząd był oznaczony jako osoba nie do zwolnienia (Haraldur Thorleifsson), ponieważ Twitter przejął jego startup i w przypadku zwolnienia musieliby wypłacić mu ogromne odszkodowanie - gdy Elon dowiedział się o kosztach zaczął publicznie się kajać, by gość jednak nie ochodził XD.
Przejęcie Twittera poszło mu tak dobrze, że w porównaniu z miesiącem przejęcia (listopadem 2022) liczba aktywnych użytkowników spadła o 23% w USA i 15% na świecie (stan na luty 2024). Gość jest takim super biznesmenem, że przychody od reklamodawców spadły przynajmniej o połowę i ten zdecydował się ich za to pozwać, bo bojkotują Twittera (XDD)
Co mnie jednak najbardziej rozwala to gadanie o tym jak on to nie przywrócił wolności słowa, bo można kogoś nazwać "czarnuchem" i nie banuje za większość rzeczy. Szkoda tylko, że np. przed wyborami w Turcji postanowił nałożyć cenzurę na treści krytykujące władzę ( ͡º ͜ʖ͡º).
I mógłbym wymieniać dalej, wspomnieć o tym, że apka działa jak g---o i ma często problemy z odświeżaniem tresci mimo aktywnego połączenia z internetem; o tym jak jedną ze sztandarowych obietnic przejęcia było powstrzymanie napływu botów, a te zaczęły być problemem dopiero po przejęciu Twittera (onlyfansiary i pu$$y in bio, polityczne boty); o tym, że Threads od Meta zostało specjalnie wczesniej wypuszczone po tym, jak przez problemy finansowe twitter musiał mocno ograniczyć przepustowość platformy (XDD); ale nie ma to chyba i tak jest wystarczająco dużo informacji, by ludzie którzy siedzieli w tym syfie wcześniej sobie o tym przypomnieli, a osoby nieobeznane miały ładny wstęp do fascynującej lektury na temat tego jakim absurdem jest wychwalanie Muska w kwestii zarządzania Twitterem i mówienia, że typ nadaje się na jakiekolwiek stanowisko, które ma boostować efektywność.
W komentarzu pod daję linki potwierdzające kilka rzeczy, na temat których się rozpisałem.
#twitter #elonmusk #usa
https://www.businessinsider.com/some-tweeps-already-being-asked-to-come-back-to-twitter-2022-11?IR=T
https://apnews.com/article/twitter-musk-iceland-fired-wheelchair-haraldur-employee-0329405846dac8f1f08ac55594881bb6
Kwestie finansów, spadku liczby użytkowników i pozywania reklamodawców:
https://www.bbc.com/news/business-66217641
https://www.theguardian.com/technology/2024/mar/26/twitter-usage-in-us-fallen-by-a-fifth-since-elon-musks-takeover
Mniejsze zyski to nie problem, wazne jest co mozna przez twittera osiagnac
@Angmac: Może nie chodziło o przychody od reklamodawców ale o cele polityczne?
Netflix i Disney produkują woke gnioty jeden za drugim, mimo że ich recepcja jest słaba. Myślisz że robią to dla hajsu?
Komentarz usunięty przez moderatora
Badania w dodatku pokazują, że mamy niecałe 5 lat na naprawienie skutków globalnego ocieplenia.
Ten człowiek jest typowym przykładem konserwatywnego hipokryty mówiącemu o modelu tradycyjnej rodziny, popiera Trumpa, a razem mają 17 dzieci z 2 innymi kobietami, ten człowiek poparł skazanego gwałciciela i przestępcę
? XDDD