Wpis z mikrobloga

Nic mnie bardziej nie bawi niż lizodupy Muska xD

Typ wywalił większość ludzi z firmy, a potem zdał sobie sprawę, że po coś byli zatrudnieni i zaczął ich błagać o powrót. Ba! Wywalił nawet gościa, który przez poprzedni zarząd był oznaczony jako osoba nie do zwolnienia (Haraldur Thorleifsson), ponieważ Twitter przejął jego startup i w przypadku zwolnienia musieliby wypłacić mu ogromne odszkodowanie - gdy Elon dowiedział się o kosztach zaczął publicznie się kajać, by gość jednak nie ochodził XD.
Przejęcie Twittera poszło mu tak dobrze, że w porównaniu z miesiącem przejęcia (listopadem 2022) liczba aktywnych użytkowników spadła o 23% w USA i 15% na świecie (stan na luty 2024). Gość jest takim super biznesmenem, że przychody od reklamodawców spadły przynajmniej o połowę i ten zdecydował się ich za to pozwać, bo bojkotują Twittera (XDD)
Co mnie jednak najbardziej rozwala to gadanie o tym jak on to nie przywrócił wolności słowa, bo można kogoś nazwać "czarnuchem" i nie banuje za większość rzeczy. Szkoda tylko, że np. przed wyborami w Turcji postanowił nałożyć cenzurę na treści krytykujące władzę ( ͡º ͜ʖ͡º).
I mógłbym wymieniać dalej, wspomnieć o tym, że apka działa jak g---o i ma często problemy z odświeżaniem tresci mimo aktywnego połączenia z internetem; o tym jak jedną ze sztandarowych obietnic przejęcia było powstrzymanie napływu botów, a te zaczęły być problemem dopiero po przejęciu Twittera (onlyfansiary i pu$$y in bio, polityczne boty); o tym, że Threads od Meta zostało specjalnie wczesniej wypuszczone po tym, jak przez problemy finansowe twitter musiał mocno ograniczyć przepustowość platformy (XDD); ale nie ma to chyba i tak jest wystarczająco dużo informacji, by ludzie którzy siedzieli w tym syfie wcześniej sobie o tym przypomnieli, a osoby nieobeznane miały ładny wstęp do fascynującej lektury na temat tego jakim absurdem jest wychwalanie Muska w kwestii zarządzania Twitterem i mówienia, że typ nadaje się na jakiekolwiek stanowisko, które ma boostować efektywność.
W komentarzu pod daję linki potwierdzające kilka rzeczy, na temat których się rozpisałem.
#twitter #elonmusk #usa
Angmac - Nic mnie bardziej nie bawi niż lizodupy Muska xD

Typ wywalił większość lu...

źródło: temp_file6931417792061192476

Pobierz
  • 140
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 37
@Angmac mnie osobiście wkurza to że jak klikam linka Twittera to każe mi się zalogować albo wyświetla jakieś losowe posty a nie ten który chce zobaczyć, na plus natomiast są informacje kontekstowe, natomiast od zawsze na zawsze Twitter jest dla mnie syfem którego nie da się przeglądać
  • Odpowiedz
  • 550
@Angmac: A mnie bawi że ludzie mają czas śledzić poczynania jakiegoś typa tylko dlatego że jest znany/bogaty. W dupie mam jak sobie radzi Musk, Taylor Swift, Zuckerberg czy tam inni celebryci czy bogacze. A kłótnie o to, to już całkiem odpał.
  • Odpowiedz
via Android
  • 46
@_Pepe_ a mnie z kolei interesują tacy ludzie, zwłaszcza jak wpływają na moje życie. A rozwalenie serwisu społecznościowego, dzięki któremu mogłem w miarę szybko ogarnąć co się działo np. w F1, piłce nożnej, polityce czy filmach niewątpliwie na to wpłynęło. Jak masz w dupie, że ktoś pogarsza produkt, z którego korzystasz to gratuluję
  • Odpowiedz
  • 199
@Angmac: Społeczeństwo samo się zgodziło na to żeby duże strony agregujące informację przejęły rynek a potem się dziwią że małe zmiany mają wpływ na całość albo że są zasypywani reklamami lub sterowani kontrolą przepływu tych informacji. Przykładami Facebook / X / YouTube. Zamiast szukać informacji o poszczególnych dziedzinach na stronach poświęconych bezpośrednio nim, ufasz że ktoś odsieje dla Ciebie potrzebne informacje. 500 milionów użytkowników a jesteś zły że strona nie
  • Odpowiedz
@Angmac: Gość coraz bardziej się odkleja od rzeczywistości. Wielu hiperinteligentnych ludzi w historii zeswirowalo. Stress, lekka psychoza, mania wielkości, itd. Nie ufam mu za grosz.
  • Odpowiedz
@Angmac W biznesy gość umie (szczególnie z dotacjami), ale ideały po prostu nie idą z tym w parze poza byciem hasłem reklamowym. Przecież wystarczy, że jakiś dyktator ma możliwość wpływania na cła sporego rynku zbytu i Musk zmięknie jak w przypadku Turcji właśnie. A szkoda, bo wcześniej (przed przejęciem) była też chyba akcja z Twitterem i Turcją, nie ugięli się i skończyła się w sądzie wygraną Twittera jak dobrze kojarzę. Więc
  • Odpowiedz
@ugabugav2: Twittera się nie przegląda od tak. To trzeba założyć brudne ubrania i gumiaki i wskoczyć taplać się w gównie z innymi. Po kilku minutach scrollowania czułem jak toksyny się że mnie wylewaja
  • Odpowiedz
@Angmac: Problem jest dużo większy niż sam Musk, to samo robili Demokraci. Zaangażowanie miliarderów i korporacje w tych wyborach przekroczyło znacznie dotychczasowe i to jest problem. To jest chore by Musk i Bezos z jednej strony, a Gates z drugiej finansowali kandydatów na prezydenta w tak znacznym stopniu i decydowali o kierunkach polityki, oni mają jeden wspólny mianownik- poglądy wręcz eugeniczne.
  • Odpowiedz
@Angmac: lol, gość, będący właścicielem jednego z największych portali społecznościowych na świecie, będzie doradcą prezydenta USA, a co za tym idzie, będzie mógł ten portal rozwijać w kierunku multiplatformy, o czym wspominał już wcześniej, ale wykopki nadal twierdzą, że to zły biznes ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ArnoldZboczek - @Angmac: lol, gość, będący właścicielem jednego z największych portal...

źródło: 1000008430

Pobierz
  • Odpowiedz
@Angmac: warto też dodać że informacje kontekstowe zostały zrobione jeszcze zanim Musk Twittera przejął i to trochę przypadek, że zostały wprowadzone w becie już po przejęciu. Jeśli ktoś kojarzy jak działa robienie i wprowadzanie nowych funkcji to wie, że nie jest możliwym zaczęcie tego już za Muska
  • Odpowiedz
że przychody od reklamodawców spadły przynajmniej o połowę i

@Angmac: Może nie chodziło o przychody od reklamodawców ale o cele polityczne?

Netflix i Disney produkują woke gnioty jeden za drugim, mimo że ich recepcja jest słaba. Myślisz że robią to dla hajsu?
  • Odpowiedz
  • 40
@Rurururkowiec Tak bardzo pcha ludzkość do przodu, że w razie potencjalnej globalnej katastrofy ten kapitalistyczny robak s-------i sobie z tej planety i was wszystkich tu zostawi xD

Badania w dodatku pokazują, że mamy niecałe 5 lat na naprawienie skutków globalnego ocieplenia.

Ten człowiek jest typowym przykładem konserwatywnego hipokryty mówiącemu o modelu tradycyjnej rodziny, popiera Trumpa, a razem mają 17 dzieci z 2 innymi kobietami, ten człowiek poparł skazanego gwałciciela i przestępcę
  • Odpowiedz