Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam dość mojego męża. Nie da się z nim żyć.

On chce nas puścić z torbami!

- światło nie zgaszone, jak pytam "dlaczego", to mówi, że zaraz tam wraca albo, ze myślał, że zaraz wraca i potem świeci się dla nikogo przez godzinę.
- puszcza w połowie pustą pralkę zamiast zaczekać, aż się uzbiera pełna. Dlaczego? Bo on potrzebuje akurat tych konkretnych rzeczy.
- proszę go o kilka rzeczy, robi połowę, bo o drugiej zapomniał, bo "za dużo naraz". Muszę mu czasem pisać smsy z lista do zrobienia, bo sam nie zrobi.
- nie sprząta blatu, bo "jest w kolorze chleba z okruchami i nie widzi". To niech sobie k.. okulary kupi!
- myje podłogę, jak jest na niej kurz, bo "nie chciał budzić robotem/odkurzaczem".
- ręcznik z łazienki nie wywieszony na balkon

No dramat. Czy wszyscy faceci to takie fleje?

#zwiazki #niebieskiepaski #logikaniebieskichpaskow

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 68
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Mam dość mojego męża. Nie da się z nim żyć.

@mirko_anonim: nie, to z tobą się nie da żyć. Przywalasz się o głupoty. Współczuje gościowi.
Pomyśl sobie, jak będzie wyglądał wasz związek za x lat, gdy wszystko w nim przesłaniają p--------y.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: to jest kwestia różnych przyzwyczajeń bardziej. To może wkurzać,jak ty masz całkiem inny pogląd na zarządzanie domem. Skoro on potrzebuje jakichś ubrań to nastawia pranie nawet jak nie ma pełnej pralki. I doceń, że nie chce budzić domowników odkurzaczem jak spią. Dużo to kwestia podejścia.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nie wszyscy, mój jest niemal ideałem pod względem sprzątania i ogarniania domu. Niestety mamy jeszcze dwóch kolegów za współlokatorów i oni już są nieogarnięci (czasami sobie nawet myślę, że mój mąż zaaranżował to wspólne mieszkanie z nimi celowo, żebym wiedziała, jakie mam szczęście, bo mogłam trafić dużo gorzej). Zwłaszcza jeden z nich to jakiś inny wymiar - zbieractwo, jemu się z niczym nie spieszy, mieszka na pudłach, do sprzątania
  • Odpowiedz
@mirkoanonim: - proszę go o kilka rzeczy, robi połowę, bo o drugiej zapomniał, bo "za dużo naraz". Muszę mu czasem pisać smsy z lista do zrobienia, bo sam nie zrobi. _

Robienie listy jest normalne.
  • Odpowiedz
- światło nie zgaszone, jak pytam "dlaczego", to mówi, że zaraz tam wraca albo, ze myślał, że zaraz wraca i potem świeci się dla nikogo przez godzinę.

@mirko_anonim: XDD jakbym słyszał mojego starego, od podstawówki światło włączone ołver 0.000001 sekundy dłużej to był lamenty jak to prąd kosztuje. Nie ważne że wracałem do pomieszczenia po 5 sekundach, mam zgasić i koniec kropka. W końcu mu policzyłem że ta konkretna żarówka
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ale z tym myciem podłogi to nie widzę problemu. Moja mama sama tak robi i odkurzacza nigdy nie uzywa. Po prostu trzeba dokładnie "zamiatać" mopem lub ścierką zbierać. Dla alergików w sam raz.
  • Odpowiedz