Aktywne Wpisy

#nieruchomosci #gospodarka #gielda Jak to możliwe, że w Polsce obecnie najlepiej rozwijają się proste zawody, jak budowlaniec czy pracownik dyskontu? Dlaczego płace w tym sektorach stają się coraz wyższe w porównaniu do stanowisk specjalistycznych?
Trzeba cofnąć się do 2015-2016 r. kiedy wdrożony zostaje program 500+. Jest to rodzaj koniunktury na kredyt: Państwo zadłuża się, a obywatele dostają socjal i wydają go na podstawowe potrzeby (ponieważ program obejmuje
Trzeba cofnąć się do 2015-2016 r. kiedy wdrożony zostaje program 500+. Jest to rodzaj koniunktury na kredyt: Państwo zadłuża się, a obywatele dostają socjal i wydają go na podstawowe potrzeby (ponieważ program obejmuje

mirkax +1795
Od jakiegoś czasu noszę przy pasku ręczny przeciwpancerny pocisk kierowany FGM-148 Javelin — widocznie, bez chowania. I powiem Wam jedno: ludzie inaczej patrzą. Widać, że wzbudzam respekt, zwłaszcza u tych, co zwykle są zbyt pewni siebie albo zaczynają szukać zaczepki.
Dzięki temu czuję się pewnie, wiem, że w razie czego mam czym się obronić. Nie muszę się bać, że ktoś będzie próbował mnie zastraszyć czy narzucać mi swoje zdanie. To ja mam kontrolę
Dzięki temu czuję się pewnie, wiem, że w razie czego mam czym się obronić. Nie muszę się bać, że ktoś będzie próbował mnie zastraszyć czy narzucać mi swoje zdanie. To ja mam kontrolę

źródło: 214
Pobierz
W momencie wybuchu wojny cywil pozostaje cywilem. Cywil ma prawo opuścić kraj. Cywil nie ma obowiązku walki. Cywil nie jedzie na front. A żołnierz? W momencie wybuchu wojny żołnierz ma bezwzględny obowiązek stawienia się w jednostce. Żołnierz musi walczyć. Żołnierz jedzie na front.
A co jeżeli odmówi, co jeżeli się nie stawi w jednostce? Zostaje DEZERTEREM.
A co grozi za dezercję w czasie wojny? KARA ŚMIERCI.
Rządowi nie chodzi o przeszkolenie kogokolwiek, rządowi chodzi tylko i wyłącznie o prawne zrobienie żołnierzy z jak największej ilości cywili, bo nad żołnierzami w czasie wojny mają pełną władzę.
#obowiazkowecwiczeniawojskowe #polska
@czz17: Średnio 1,5 bzdury na każde zdanie xD
@mackbig: technicznie to każdy po WKL-ce jest w rezerwie, przysięga to takie tam, o, dekorum.
W Polsce nie ma kary śmierci. Cywil ma obowiazek stawic sie w jednostce jak dostanie karte przydziału mobilizacyjnego. Dla ruskiego scierwa cywile sa fajniejsi - rzadko stawiaja opór, łatwiej zabić, zgwałcić.
@czz17: tak na marginesie, VAT zapłacili Twoi klienci, Ty tylko przekazywałeś ten podatek w ich imieniu
@czz17: facet nie, więc nic nie zmienia skoro na tę przysięgę biorą facetów
@Lucider5: dopiero od tej ustawy? Ja dostałem taki wpis do książeczki krótko po zniesieniu obowiązkowego poboru w 2011.
Komentarz usunięty przez moderatora