Wpis z mikrobloga

Osoby chcące być wołane do kolejnych aktualizacji plus pod postem a jak nie to # na czarno
#budujzwladca #budujzwykopem #warsztat

Szalunek gotowy policzony kąty i wymiary zachowane, trochę było zabawy i poprawiania, ponieważ pierwszy raz w życiu to robiłem.
Folia rozłożona, kawałki połamanych krawężników jako dystanse no i zbrojenie z paneli ogrodzeniowych. W przyszłym tygodniu planuję zalać betonem b20 lub b25 bez zacierania bo kiedyś docelowo będą tam płytki garażowe lub epoxyd.

Aktualne koszta projektu
- ziemia za wybranie ziemi
- dokumentacja profilu skrzyżowania 615zl brutto
- 30 mb deski calówki około 20cm szerokości - 50zl
- kabel 3x2,5 17m + 2m folii do wykopu 74zł
- koparka 200zł
- 30t zwiru 500zł
- wkręty do szalunku 24zł
- Folia budowlana 86zł

Łącznie: 1549zł
WielkiWladcaWypoku - Osoby chcące być wołane do kolejnych aktualizacji plus pod poste...

źródło: szalunek

Pobierz
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wielki_Wladca_Wypoku: Zastanawiałem się nad posypką, ale nie mogłem dostać w lokalnym sklepie. Samo zacieranie nie jest trudne, ale trzeba mieć wyczucie. Zaczynasz kiedy beton jest mokry ale da się na nim stanąć np. 1cm but się zapada. Ja najpierw nałożyłem talerz a później samymi śmigłami zacierałem. Generalnie dużo cierpliwości i nawet amator może fajnie zrobić.
kolhubi - @WielkiWladcaWypoku: Zastanawiałem się nad posypką, ale nie mogłem dostać w...

źródło: tarcie

Pobierz
  • Odpowiedz
@Wielki_Wladca_Wypoku: na podłoge polecam epoxyd/farbę epoxydową z płatkami, ja mam Alkor ( ektra. Sam zrobiłem w pare h i efekt zarąbisty i najtaniej co się da, na równy beton idealnie się sprawdzi. Tylko brama, okna otwarte a i tak warto maskę przeciwgazową - ja nie miałem i się zatrułem : D

Np.: https://allegro.pl/oferta/zywica-epoksydowa-wylewka-samopoziomujaca-25kg-7586471868?bi_s=ads&bi_m=productlisting:desktop:category&bi_c=ZDVlMDk4MzMtMzdmNS00NmRmLWI0MDQtYjRiMGVjZTcwNjFiAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=6298ecd8-6d16-4d5c-965e-e02089864a95

tyle ze to jo jakas dziwna oferta, tej mojej nie widzę, ale wychodziło jakies 1k za 25m2
  • Odpowiedz
@Wielki_Wladca_Wypoku: Po jakim czasie dokładnie nie pamiętam, ale kilka godzin. Zależy od temperatury. Musisz wejść kiedy będzie jeszcze naprawdę mokry. Zacierałem chyba dwa razy talerzem i dwa razy śmigłem.
  • Odpowiedz