Wpis z mikrobloga

Wytłumaczy mi ktoś skąd rolnicy mają fury za pół bańki? ( _)

Myślałem, że bogactwo to programista 15k z mieszkaniem 50m we Wrocławiu, z potem oglądasz program i pięć ciągników na podwórku

#rolnikszukazony
jmuhha - Wytłumaczy mi ktoś skąd rolnicy mają  fury za pół bańki? ( ಠ_ಠ)

Myślałem, ż...

źródło: 1000009382

Pobierz
  • 94
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jmuhha majątek dziedziczony przez kilka pokoleń + dotacje do ciągników, które potem wypracowują dla Ciebie pieniądze na tego typu gls'y. Rolnik w zasadzie niczego nie musi sobie kupować do jedzenia, bo wszystko ma.
  • Odpowiedz
  • 294
@jmuhha jeśli dorabiali się ziemi wielopokoleniowo i mają jej naprawdę dużo to jest i kasa jak w każdej innej działalności gospodarczej. Jak jeszcze dodatkowo ktoś jest obrotny i się rozwija to go na fajne rzeczy stać niezależnie czy są dotacje czy ich nie ma. Co nie zmienia faktu że jest do ciężka praca i nie każdy się do tego nadaje (mam na myśli to co oglądamy w TV w tym programie,
  • Odpowiedz
@jmuhha: a co ty myślałeś że programista to jest jakiś Bóg? pomyśl sobie o stomatologu, lekarzach, adwokatach, prokuratorach etc, dobry elektryk który robi sam na siebie jest w stanie 20k lekko wyciągnąć miesięcznie więc nie mów że programista to ktoś niesamowity. Ego to ego, ale rzeczywistość jest mega inna.

Rolnicy najmniej z dotacji mają, ale z tego co produkują. Ten drugi co papryką handlują - tam dopiero jest hajs. A
  • Odpowiedz
@hasek34 przeczytaj jeszcze raz, a zaskoczonego murzyna używaj do rzeczy niejasnych, których nie można wydedukować z wypowiedzi. Po ilości plusów jakie otrzymałem można jednoznacznie powiedzieć, że tylko Ty nie umiesz tego zinterpretować.
  • Odpowiedz
@jmuhha kilkusethektarowe wyspecjalizowane gospodarstwo przynosi dochód jak świetnie prosperującą średniej wielkości firma, do tego mają dopłaty bezpośrednie z UE, KRUS, przy czym Mercedes nie jest najdroższą maszyną w garażu, nowe traktory czy kombajny są dużo więcej warte.
  • Odpowiedz
@Eldoroller:
Pierwsza czesc to nawet celmie ale potem to dales kula w plot.
Rolnicy nie kupuja jedzenia bo niby maja wszystko? XD
Moze do konca lat 80 troche tak bylo. Gdy 10 -20 ha gospodarstwa mialy miks, troche krow, swin kilka, kury, kaczki, ogrod warzywny pod domem, nawet gesi.
Jak na obrazach w ksiazkach dla malych dzieci. Tak juz nie ma od bardzo dawna
  • Odpowiedz