Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Moja koleżanka poznała pewnego chłopaka na praktykach w Niemczech, bardzo jej się spodobał i przez kilka miesięcy wymieniali ze sobą wiadomości - od jakiegoś czasu od niej przyjeżdza i umawiają się na randki, on jej kupuje drogie rzeczy i ogólnie jest w nim bardzo zauroczona. Problem jest w tym że ona ma narzeczonego z trzy letnim dzieckiem które jest chore i wymaga bardzo dużo opieki. Razem są w związku 3,5 roku. Dowiedziałam się o tym miesiąc temu i na początku powiedziała mi że to tylko przelotna znajomość oraz żebym to zachowała w tajemnicy bo chce się tylko zabawić, dostać pare fantów i wrócić do swojego normalnego życia. Ale od tygodnia zaczęła się coraz dziwniej zachowywać, wysyłać mi jego wiadomości i zachwalać jaki ten Niemiec jest wspaniały. Może zabrzmi to teraz jak jakaś fabuła z filmu, ale gdy byłam u niej pomóc pozamawiać przez internet rzeczy dla jej dziecka, to w historii przeglądarki znalazłam bardzo niepokojące wyszukiwania, między innymi loty i przejazdy do Niemiec. Skonfronowałam z nią natychmiast gdy jej narzeczony na chwilę wyszedł, popłakała się, powiedziała że ma bardzo trudne chwile w życiu i myślała żeby uciec do Niemczech. Błagała żebym nie powiedziała tego jej narzeczonemu bo jednak nie chce tego i że to ten Niemiec ją do tego namawiał, próbowałam z nią wtedy jakoś porozmawiać ale cały czas płakała. Do tego jeszcze wrócił jej narzeczony i zauważył że ona płakała, powiedziała że rozmawialiśmy o dziecku i jak jej jest trudno. Bardzo się boje powiedzieć to jej narzeczonemu - że się na mnie zdenerwuje że to przed nim ukrywałam. Zastanawiam się czy nie zerwać kontaktu, szczególnie że od tygodnia mam z nią gorszy kontakt. Pisaliśmy tylko dwa razy o tej sytuacji i raz rozmawialiśmy przez telefon. Nie wiem co zrobić. #zwiazki #niebieskiepaski #rozowepaski #logikarozowychpaskow #samotnosc #rozstanie #logikaniebieskichpaskow

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

on jej kupuje drogie rzeczy i ogólnie jest w nim bardzo zauroczona. Problem jest w tym że ona ma narzeczonego z trzy letnim dzieckiem które jest chore

@mirko_anonim: początek baita był dobry, ale tu już przesadziłeś. Próbuj dalej
  • Odpowiedz
chyba bait, ale odpiszę

@mirko_anonim: kobieta głupia, niereformowalna - zerwij z nią kontakt, albo powiedz jej narzeczonemu i zerwij z nią kontakt (to już zależy twojej moralności) - jak można się przyjaźnić z taką amebą?

ewidentnie koleżanka szuka u ciebie walidacji swoich czynów - nie dajesz jej tej walidacji, więc reague emocjonalnie (płacz)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim niestety będąc kobietą czasem spotykałam kobiety które były moją koleżanką do czasu aż poklaskiwalam czy zazdrościłam jej jakieś decyzji czy sytuacji, a gdy tylko coś się skomentowało czy źle oceniało moralnie to taka reagowała płaczem/złością by wymusić na mnie akceptację jej decyzji. Jak nie byłam przychylna to kontakt się urywał z dnia na dzień albo powoli wygaszał bo takiej nie byłam już do niczego potrzebna. Ta potrzeba walidacji jest raczej
  • Odpowiedz