Wpis z mikrobloga

Ile pieniędzy dałeś/dałaś zarobić branży medycyny estetycznej?

• 0, jestem niebieski 81.5% (4041)
  • 0, jestem różowa 3.2% (159)
  • Mniej niż 1000, jestem niebieski 4.2% (208)
  • Mniej niż 1000, jestem różowa 0.5% (26)
  • Od 1000 do 4999,99, jestem niebieski 3.1% (156)
  • Od 1000 do 4999,99, jestem różowa 0.9% (43)
  • Od 5000 do 9999,99, jestem niebieski 1.5% (73)
  • Od 5000 do 9999,99, jestem różowa 0.4% (21)
  • 10000 i więcej, jestem niebieski 3.4% (171)
  • 10000 i więcej, jestem różowa 1.2% (59)

Oddanych głosów: 4957

• 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@przegrywNL: jak byłem nastolatkiem to tylko kilka razy byłem u kosmetyczki aby mi oczyściła twarz z pryszczy, ale tak to nigdy nie chodziłem na żadne zabiegi, w domu sobie robię różne maseczki i się kremuję, ale nie wiem czy to się zalicza do medycyny estetycznej. Na pewno nic sobie nie kroiłem, ale może się kiedyś zdecyduję na laserowe usunięcie rozstępów, bo mi się zrobiły jak przypakowałem na siłowni.
  • Odpowiedz
Bo przepisał Ci jakieś leki?

@monalisssa: branie leków to jakiś zabieg wykonywany przez lekarza? Czytaj ze zrozumieniem to, co wkleiłem. Ponadto, sama pisałaś o fryzjerze i kosmetyczce, więc nie wyskakuj teraz z dermatologiem.
  • Odpowiedz
branie leków to jakiś zabieg wykonywany przez lekarza? Czytaj ze zrozumieniem to, co wkleiłem. Ponadto, sama pisałaś o fryzjerze i kosmetyczce, więc nie wyskakuj teraz z dermatologiem

@miken1200: sam zacząłeś o lekarzach. Czyli zabieg wypalania naczynek przez lekarza to już medycyna estetyczna czy zabieg kosmetyczny? Chodzi mi o to, że zabiegi chirurgiczne, a zabiegi upiękniające to jednak jest rozstrzał.
  • Odpowiedz
  • 2
@powodzenia jak ktoś ma dużą wadę, to 20k na ortodoncję jest spokojnie osiągalne. Na przykład najwyższy pakiet Invisalign kosztuje ok. 18-20k. W tym są nieograniczone nakładki na oba łuki i wizyty przez kilka lat. Jak dołączysz np. usuwanie ósemek to 20 pęka lekko.
  • Odpowiedz
@powodzenia nakładki. Ja miałem dość mocno krzywy zgryz i musiałem najdroższy pakiet mieć ~17k. Ale nie płacę za wizyty. Więc o ile tradycyjny jest tańszy to tak naprawdę potem oddasz to w wizytach, których w moim przypadku jest dużo, więc paradoksalnie nakładki były tańsze.

@KonwersatorZabytkow moim zdaniem jak najbardziej można liczyć bo jednak proste zęby bardzo zmieniają odbiór i wpływają na atrakcyjność.
  • Odpowiedz