Wpis z mikrobloga

#mediolan2026 #heheszki
Jak patrzę na te dyscypliny na torze saneczkarskim:
-zjeżdżasz na sankach
-zjeżdżasz na sankach z kolegą
-zjeżdżacie na dużych sankach w 4
-zjezdzasz na dół głową xD

To tam jeszcze tylko brakuje kuligu za Passatem starego pijanego.
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 571
@chomikgumiok: A biegi narciarskie? bieg indywidualny, łączony, masowy, sprint, sprint drużynowy i sztafety mieszane, a drugie tyle samo biegów z karabinem na plecach xd
  • Odpowiedz
@chomikgumiok: dobrze że o pływaniu na igrzyskach nie słyszałeś bo dopiero byś się zdziwił. Jeden pływak z jednych igrzysk jest w stanie przywieźć medali tyle że calą drużynę piłkarską by obdzielił i jeszcze by mu zostało
  • Odpowiedz
@chomikgumiok: @Czyjatoja:

To tam jeszcze tylko brakuje kuligu za Passatem starego pijanego.

o kuhwa kulig to by była super dyscyplina. 1 osoba w aucie i 1 na sankach. Kto pierwszy dojedzie do mety tak żeby osoba na sankach nie odpadła ten wygrywa xD

Obadajcie sobie szwedzki skiijoring
  • Odpowiedz
-zjezdzasz na dół głową xD

@chomikgumiok: no to tak jeszcze jakbym miał wspominać własne dzieciństwo (miało miejsce w czasach, gdy zimy to były zimy), to bym do twojej listy dopisał jeszcze:
- slalom na sankach (leśne zbocze, dyscyplina tylko dla odważnych)
- skoki saneczkarskie (mieliśmy górkę z "hopką" na dole, wymagało mocnych sanek. A i bardzo złym pomysłem było zjeżdżanie tam na brzuchu).
  • Odpowiedz
@chomikgumiok: generalnie mieliśmy ostatnio że znajomymi rozkmine jak bardzo (to raczej niewłaściwe słowo, ale nie mam lepszego) "poszkodowany" jest w tym temacie Duplantis. Koleś jest dominatorem, od 2019 roku nie był ani razu drugi w żadnych poważnych zawodach. Na ostatnich IO i MŚ miał wynik lepszy od drugiego miejsca o 5% co w sporcie zawodowym jest kosmosem, ma jednak tego pecha , że nie ma skoku o tyczce bokiem, tyłem,
  • Odpowiedz