Wpis z mikrobloga

@trololo55 +672
Spotkaliście się z tym, że dostawca usług bankowych wymaga od was listu motywacyjnego czemu chcecie przelać swoje pieniądze na inne konto? No ja do dzisiaj też nie.

Zastanawiam się czy #aionbank już do reszty upadł na głowę czy weszła jakaś dyrektywa unijna?

#finanse #
trololo55 - Kontynuacja tego wpisu: https://wykop.pl/wpis/78410019/spotkaliscie-sie-z...

źródło: Capture1

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@DeoLawson: zwykła prywatność. Oni są od wykonywania przelewów, a nie od zadawania pytań ¯\(ツ)/¯ Z resztą to już ostatnie przelewy jakie wykonuje i nich, w żadnym innym banku nie spotkałem się z takimi dziwnymi praktykami.
  • Odpowiedz
  • 0
@DeoLawson: ci są zdecydowanie bardziej upierdliwi niż reszta. Wykonywałem takie przelewy z wielu banków, z różnych miejsc na świecie z aliora, santandera, DB (jak jeszcze istniało), raifaisena. Przenigdy nie dostawałem takich pytań i nikt nie zablokował mi przelewu w powodu tego, że moja chęć do wykonania przelewu jest dla niego niewystarczającym powodem do jego wykonania (wtf?!)

Jedyną dodatkową informacją jaką wymagał bank było potwierdzenie tożsamości czy przypadkiem mi ktoś pieniędzy
  • Odpowiedz
@trololo55: no i nadal nie rozumiesz, jak to działa? To nie jest tak, że każdy przelew się na to załapie. Ale obecnie KAŻDY bank ma pełne prawo wymagać od Ciebie takich informacji, jak Aion.
  • Odpowiedz
No tu się łapie każdy od końca września. Trochę chyba za dużo chcą wiedzieć. Ja nie ubiegam się o kredyt tylko chce zrobić zwykły przelew.

@trololo55: pytają o finanse i mogą o to pytać.
  • Odpowiedz