Aktywne Wpisy
reventon +402
Mamy najfajniejsze #wszystkichswietych #1listopada w Europie jeśli nie na świecie, i nawet z tym nie dilujcie. Mimo że od lat nam wmawiano że powinniśmy się wstydzić "smutnego" święta, bo przecież gdzie indziej się tak świetnie bawią na #halloween...
Pod koniec tygodnia miałem kilka okazji rozmawiać o nadchodzącym weekendzie z ludźmi z całej Europy i nikt nie mógł uwierzyć, że zdjęcie grobów które pokazywałem, to prawdziwy obrazek
Pod koniec tygodnia miałem kilka okazji rozmawiać o nadchodzącym weekendzie z ludźmi z całej Europy i nikt nie mógł uwierzyć, że zdjęcie grobów które pokazywałem, to prawdziwy obrazek
Minieri +1018
Dziś Dzień Zaduszny, czyli dzień pamięci o zmarłych bliskich. Według wierzeń najlepiej unikać wychodzenia z domu o zmroku gdyż można spotkać błąkające się dusze. Mam jednak wrażenie że dusze które ja dziś spotkałem zbłąkane nie były i trafiały tu, na stację, z określonym zamiarem. W końcu po wczorajszym Święcie Zmarłych, rodzinnych spotkaniach i wspólnym oglądaniu "Znachora" przy kotlecie przyszedł czas na powroty do domu i wygląda na to że całkiem sporo osób
Zastanawiam się czy #aionbank już do reszty upadł na głowę czy weszła jakaś dyrektywa unijna?
#finanse #bankowosc #afera #bank #banki
Jeśli wysyłasz na inne swoje konto, to po prostu napisz im że wypłacasz oszczędności i tyle.
Jeśli to jakieś ciemne interesy, to zastanów się czy warto się
@telemach20: Przecież przez telefon też potwierdzaja cel (tutaj robią to przez czat) a nie pytają czy to twój przelew. To jest zabezpieczenie przeciw praniu pieniędzy a nie sprawdzanie czy ktoś kto używa konta ma do tego prawo.
O ile nie jest to do krajów gdzie ciężko przelać hajs to wskazanie faktury itp i leci
@telemach20 @Yurakamisa: w Aionie dzwonią z zastrzeżonego i proszą aby podać dane wrażliwe xD
@DeoLawson: Spokojnie, u mnie jest czyściutko jakby co dopiero Hajzer przejechał
@telemach20: taki kompletnie zbędny i nadmierny AML/KYC pojawi się zapewne wszędzie, ode mnie ING ze dwa tygodnie temu chciało listy moich klientów oraz informacji, czy czasem nie mam kontaktu z kryptowalutami.
Zachowanie banku to nadgorliwe AML, gdzie się trochę zapędzają z upierdliwości wobec zwykłych ludzi żeby pokazać regulatorowi, że mają wdrożone procedury. Oczywiście pytania bezzasadne.
@vulcanitu: AION Bank to jedyny bank który oferuje konto oszczędnościowe bez limitu środków - było 6,25% w szczycie stóp procentowych, aktualnie 5% bez jakichś okresów, warunków czy czegokolwiek. Depozyty kryte do 100.000€ przez belgijski BFG i jest fajen. Ja tam trzymam ponad 100 tysięcy PLN i żadnych problemów.
Komentarz usunięty przez autora