Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Grzesiok: Kiedyś koleżanka pochwaliła mi się, że aktywnie działa jako wolontariuszka i pomaga dzieciakom. Myślę fajna inicjatywa. Podała mi stronę, gdzie mogę wejść i zobaczyć listę dzieciaków, które potrzebują pomocy. Imię, wiek, krótka informacja o dziecku. Co 2gi dzieciak w zakładce "kim chcesz być jak dorośniesz" miał wpisane "youtuberem", "streamerem". Takie to dziwne czasy przyszły
  • Odpowiedz
@Grzesiok: Prościej jest żyć czyimś wymarzonym życiem niż ruszyć dupę.
Mam wrażenie, że dlatego niektórzy tak bronią buddy bo ta patologia i półgłówki zwyczajnie żyje jego marzeniami i gdy ktoś atakuje łysego to czują się tak jakby ktoś ich atakował.
Takie mam przemyślenia.
  • Odpowiedz
@pomaranczkawcurry: Dziwisz się? Dzieciaki widzą, że to są łatwe pieniądze jeśli tylko staniesz się viralem. Przecież laska która w wywiadzie powiedziała "hawk tuah" jest już ustawiona. Po co się uczyć i pracować skoro można pójść łatwiejszą drogą.
  • Odpowiedz
Kiedyś koleżanka pochwaliła mi się, że aktywnie działa jako wolontariuszka i pomaga dzieciakom. Myślę fajna inicjatywa. Podała mi stronę, gdzie mogę wejść i zobaczyć listę dzieciaków, które potrzebują pomocy. Imię, wiek, krótka informacja o dziecku. Co 2gi dzieciak w zakładce "kim chcesz być jak dorośniesz" miał wpisane "youtuberem", "streamerem". Takie to dziwne czasy przyszły

@pomaranczkawcurry: w latach 90. co drugi dzieciak chciał być piłkarzem, aktorem albo piosenkarzem. W jaki sposób
  • Odpowiedz
@Grzesiok: ależ oczywiście że większość osób wychowanych w kulturze social mediów ma tak zwany "main character syndrome"

z drugiej strony też nie zabierajmy ludziom marzeń, każdy kto coś osiągnął w jakiejś dziedzinie musiał sobie trochę lepszych od siebie podpatrywać, zainspirować się

oczywiście mowa o podglądaniu pomysłu na życie i inspiracje lifestylowe a nie ślepe myślenie życzeniowe i tak zwana "odklejka"
  • Odpowiedz
@Grzesiok: błąd w myśleniu masz. Oni nie żyją marzeniami bo nie mają marzeń. Oni po prostu żyją tiktokiem, instagramem i dramami. Są po prostu konsumentami papki. Oni nie chcą być bogaci. To jest beton zapatrzony w jakiś aktorów i żyjących ich życiem.
  • Odpowiedz
Nie masz nawyku sukcesu. Należysz do ludzi, którzy całe życie spędzają na wyspie fantazji nazywanej "pewnego dnia będę". Błąd. Ty nigdy nie będziesz.

@Grzesiok: a potem go lew wyruchał, ja dziękuję za taki nawyk sukcesu
  • Odpowiedz