Aktywne Wpisy

Salido +342
Minął 25. (z 66) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 7 wypadków śmiertelnych w których zginęło 7 osób.
114 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
117 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 7 wypadków śmiertelnych w których zginęło 7 osób.
114 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
117 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-453841-10
Pobierz
Lewusx +63
8 tygodni do sezonu jesiennego, waga 112kg, ostatnio na scenie było 107kg, ale myślę że przy 105kg mogę wyglądać nawet lepiej.
Cardio - 35min / dzień.
Kroki - 13-15k / dzień.
Trening - 3on/off/3on/off, każda partia 2x w skali mikrocyklu, plecy i poślad 3x w skali mikrocyklu.
SAA - 100/100/15 - TEST/MASTER/TREN (dziennie)
Cardio - 35min / dzień.
Kroki - 13-15k / dzień.
Trening - 3on/off/3on/off, każda partia 2x w skali mikrocyklu, plecy i poślad 3x w skali mikrocyklu.
SAA - 100/100/15 - TEST/MASTER/TREN (dziennie)
źródło: E0C76E7E-CC1A-4636-9E86-5EAB04210B7C
Pobierz

Moja #rozowypasek nie ufa mi finansowo, przez co tracimy hajs.
Pamiętam naszą rozmowę o BTC, gdy był poniżej 1 USD za 1 BTC. Ja widziałem to jako przeszłość i szansę, ona widziała to jako zagrożenie. Nie zainwestowałem. Co było dalej, to wiecie.
Teraz chciałem luźne 30k włożyć w akcje typu S&P500 i takie tam. Na koncie demo w rok wykręcilem 60% stopę zwrotu. Uważa, że to zbędne ryzyko i po co nam to, jak można trzymać w skarpecie.
Chciałem kupić 3 uncje zlota w formie monet bulionowych. Nie, bo oszukają i ukradną.
W końcu chcialem wymienić nasze dwa auta kombi z 2007 i hatchback z 2012 o wartości circa 30k na coś rodzinnego i sobie kupić jakieś 20 letnie punto na dojazdy ale nie, bo "po co".
Po co?
- Bo kombi ma 255 tys. przebiegu i choć dbam i dmucham to to czuć.
- Bo rdza już puka
- Bo ani kombi nie jest dość duże na wczasy ani hatchback nie ma 5 drzwi tylko 3, co jest udręką.
I choc zarabiam więcej, to nie mam prawie nic do powiedzenia na temat hajsu. Zablokowałem nieco złośliwie jakieś kolejne mebelki, bo "po co", to się ciska i focha od dwóch tygodni. Jak kupi za moimi plecami, to dopiero będzie dym.
#zwiazki #logikarozowychpaskow
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
A z nią bym się po prostu rozstał.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
@mirko_anonim: bo o finansach nie ma pojęcia
I gdy BTC był poniżej 4 zł za sztukę, to pytałeś się żony czy możesz zainwestować? Nie masz swoich pieniędzy? Kilka piw mniej i dziś byś miał dom za te pieniądze. Nie trzeba przecież było ładować całego
@mirko_anonim: dlaczego? xD
Ustalacie ile potrzebujecie na życie - załóżmy że 5k, dorzućcie 1k w ramach
@mirko_anonim: Nie dziwne, że piszesz takie rady z anonima, bo wstyd pod własnym nickiem.
@ProgramistaNaBudowie: Zakładam (na jego korzyść), że jest w małżeństwie ze wspólnotą majątkową. Wtedy nie ma własnych pieniędzy (tylko swoich, chyba że się inaczej umówią) a inwestycje rzędu 30k zł raczej trzeba wspólnie omawiać.
Bo jeśli nie jest w małżeństwie i chce zainwestować swoje własne pieniądze, to rzeczywiście trochę siara.
Dobry pomysł z tą jedną monetą! Do niektórych można trafić robiąc najpierw takie bezpieczne,
Ja mam trochę inaczej. Wszystko na wspólne ale każdy ma jakąś równą sumę co miesiąc na własne wydatki i może z tego oszczędzać na swoje