Wpis z mikrobloga

@Ludzik90

@Thiocomaster: chłop chce kupić bilet w kasowniku, śmiechu warte

On chce kasować smartfona w kasowniku. Wyraźnie pisze, że ma problem z tym, że przyjmuje tylko papierowe. Bo powinien być osobny do zmieszanych (plastik, metal, szkło itd).
  • Odpowiedz
@Thiocomaster: ale zes idealnie z-----l w mietkie ( )

Juz ci sie tu warszawka odpalila, to p--------o o jakis chodnikach [sic!] o dumie i pysze, leczeniu kompleksow itd itd. Nikt nie skumal ze kasowniki to clue wpisu i heheszkow ()
  • Odpowiedz
@PurpleHaze: Nie jestem z Warszawy, nigdy tam nie mieszkałem i nie zamierzam więc nie musisz pisać że się warszawka odpaliła, co nie zmienia jednak faktu, że macie jakieś dziwne skrzywienie na punkcie dowartościowywania się względem innych miast, którego nie potrafię zrozumieć i którego nigdzie indziej w PL miastach nie widziałem w takiej skali.
  • Odpowiedz
przez aplikację jakdojadę też nie da się kupić biletu, bo jest napisane, że trzeba go skasować. Mam z mini drukarką chodzić?

@Thiocomaster: bo trzeba przeczytać jak skasować - skanujesz kod QR i bangla. System może nie za dobry ale działa.
  • Odpowiedz
@Thiocomaster: to ja przyjechałem do Warszawy ze wsi z drugiego końca Polski i wiedziałem jak się kasuje bilety ;) QR kody wszędzie są i robisz im zdjęcie, to jest kasowanie
  • Odpowiedz
@eezh: to OP tutaj akurat zaczął od jechania na Warszawiaków bo nie umie biletu kupić ani skasować… a w dosłownie każdym mieście w Polsce jest inaczej więc nigdy wcześniej chyba z Wrocławia nie wyjechał
  • Odpowiedz
chcę kupić bilet kartą w kasowniku, a to k---a przyjmuje tylko papierowe

@Thiocomaster: Ty na pewno we Wrocławiu jesteś? Przecież w tych kasowniko-automatach to nawet nie ma miejsca na kartę, ani gotówkę, jest wyłącznie zbliżeniowo. No i polecam technologie z XXI wieku - kupowanie biletów przez internet
  • Odpowiedz
@Thiocomaster: Ja jebe co za wiocha, p-------ć się do biletów to naprawdę trzeba mieć coś nie tak w głowie, bo akurat w warszawie to jest mega proste xD kupujesz bilet w biletomacie, płacisz kartą i dostajesz bilet już skasowany, kupujesz bilet w apce, skanujesz QR i masz skasowany bilet. Czy to naprawdę takie trudne? xD
  • Odpowiedz
Pierwszy raz przyjechałem do Warszawy z Wrocławia, wchodzę do autobusu, chcę kupić bilet kartą w kasowniku, a to k---a przyjmuje tylko papierowe. Jaka k---a wiocha XDDD

Jednak wolę r-------e tory niż s--------ć przed kanarem XD

@Thiocomaster: Jestem z Wrocławia, od prawie dekady mieszkam w Wawie to się wypowiem. Krótko mówiąc, p--------z głupoty.

- masz biletomat z którego kupujesz kartonikowy bilet i możesz go ręcznie skasować w kasowniku, masz na nim datę i godzinę
  • Odpowiedz
wchodzę do autobusu, chcę kupić bilet kartą w kasowniku

@Thiocomaster: to istnieje jeszcze w Polsce coś takiego jak kasowniki? Nie macie tam smartfonów i kupowania biletu przez aplikację tylko musicie kombinować z drukowaniem małych śmiesznych karteczek i noszenie ze sobą jakiegoś plastiku żeby zapłacić? Jaka wiocha
  • Odpowiedz
@Thiocomaster: A dobra, ja czytac nie umiem xD
Panie, w Warszawie to jeszcze nie zapomnij, że kupiony bilet nie jest skasowany i trzeba skanować kody QR nad drzwiami. Tam poprzedni wiek

@ziuaxa: W Warszawie kupiony przez internet też trzeba "kasować" poprzez skanowanie QR xd
  • Odpowiedz