Aktywne Wpisy
BarkaMleczna +91
Dlaczego coś tak ekstremalnego jak pełny rękaw tatuaży jest ostatnio tak powszechne?
Niezależnie od tego, kto co myśli o tatuażach, zrobienie sobie dalej ręki (albo obu) to jest ekstremalna modyfikacja ciała i wyglądu. A tymczasem mam wrażenie, że wśród Gen Z, ogromne tatuaże to coś tak normalnego jak kiedyś przekłute uszy. Zauważyłam to tego lata, kiedy jeździłam po różnych miejscach i widziałam bardzo dużo bardzo młodych ludzi tak "naznaczonych". Rzuca się to
Niezależnie od tego, kto co myśli o tatuażach, zrobienie sobie dalej ręki (albo obu) to jest ekstremalna modyfikacja ciała i wyglądu. A tymczasem mam wrażenie, że wśród Gen Z, ogromne tatuaże to coś tak normalnego jak kiedyś przekłute uszy. Zauważyłam to tego lata, kiedy jeździłam po różnych miejscach i widziałam bardzo dużo bardzo młodych ludzi tak "naznaczonych". Rzuca się to
Mircy, przychodzę do was z prośba.
Znajomy jest na etapie otwierania gabinetu stomatologicznego i szuka nazwy. Chciałby uniknąć nazw szablonowych typu dentologia itd. Celuje w nazwy nietypowe ale związane z branżą. Padł np. pomysł "Biała Szuflada" *szuflada potocznie to proteza), niestety nazwa już jest zajęta.
W związku z tym liczę na wszą kreatywność i chęć pomocy.
#kiciochpyta #pytanie #dzialalnoscgospodarcza #januszebiznesu
Znajomy jest na etapie otwierania gabinetu stomatologicznego i szuka nazwy. Chciałby uniknąć nazw szablonowych typu dentologia itd. Celuje w nazwy nietypowe ale związane z branżą. Padł np. pomysł "Biała Szuflada" *szuflada potocznie to proteza), niestety nazwa już jest zajęta.
W związku z tym liczę na wszą kreatywność i chęć pomocy.
#kiciochpyta #pytanie #dzialalnoscgospodarcza #januszebiznesu
@Thiocomaster: ja p------e, serio myslisz, ze bilet z jakdojade sie kasuje w kasowniku? xD
Kasownik jak sama nazwa wskazuje jest do kasowania.
@ziuaxa Oczywiście że można kupić bilet w smartfonie.
Ale OP chciał kupić bilet w kasowniku i się dziwi że nie działa.
@Podstarzaly_Mandalorianin: jak to nie?
https://subiektywnieofinansach.pl/karta-platnicza-jako-bilet-na-tramwaj-lub-autobus-dynamiczne-taryfy-open-payment-system/
Z tego co wiem ma też w nieodległej przyszłości trafić też do Warszawy. To działa tak, że przykładasz paypassa i kupujesz bilet. Proste. System jest trochę bardziej złożony, bo jest limit ilimit ile możesz wydać w ciągu dnia czy też w ciągu x-dni, dlatego
@Trombe: no chyba że w metrze, to wtedy skasować się da, ale bramkę otworzyć to czasem problem, dlatego najlepiej wejść za kimś jak już się skasuje bilety przed wejściem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To prawda, ale może być ułatwieniem dla