Wpis z mikrobloga

@innv: w swoim korpo-kołchozie mam taką type co pracuje 20 lat(nie wiem jak, ja rok ledwo wytrzymałem bo miałem pracę i studia jednocześnie i już szukam czegoś innego) i cieszą ją rekordowe zyski firmy mimo że nic z tego nie ma...ale za to dyrekcja i kierownictwo dostali ostatnio od firmy nowe samochody, telefony i komputery służbowe xD
  • Odpowiedz
@innv jak ty założysz swoją firmę, to podzielisz się zyskami po równo z każdym pracownikiem :) kto to widział, żeby właściciel zarabial 100 k miesięcznie, a zakupowiec marne 7k miesięcznie na rękę.
  • Odpowiedz
Na Mirko socjalizm zawsze na propsie :) jak was piecze d--a to po prostu zmieńcie kołchoz w którym pracujecie. Mam totalnie w------e czym jeździ właściciel firmy - mam płacone tyle że może sobie jeździć i bugatti. Wam, wojownikom od sprawiedliwości społecznej, życzę podobnego stanu o ile wasza robota jest tyle warta. Bo jak nie jest to oczywiście nie.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@skyrunner @zasadzka01
Jak mój szef i menago w ciągu 2 lat mojej pracy zmienił 3 razy auto, a nam sypnęli 5% podwyżki (rozłożenej na 2 lata xD) i 0.5% bonusu jednorazowego. To po prostu zwinałem ogon i w ciągu 2 tygodni znalazłem coś lepszego.

A ile płaczu było xD
  • Odpowiedz
@innv zawsze masz prawo odejść z dowolnego powodu, ale to że szef jeździ autem za 2 banki samo w sobie jest dość normalne i to nie znaczy że musi płacić powyżej stawek rynkowych w danej branży, województwie itd. Raczej żaden właściciel firmy tak nie robi. Także to bez znaczenia jakim autem jeździ, byleby nie płacił mniej niż średnia rynkowa.
  • Odpowiedz