Aktywne Wpisy

Dueil_angoisseus +37
XDDDDD
Nie wierzę że będąc różową da się przegrać życie w wieku 30 lat.
#logikarozowychpaskow #rozowepaski #bekazrozowychpaskow #p0lka #p0lki
Nie wierzę że będąc różową da się przegrać życie w wieku 30 lat.
#logikarozowychpaskow #rozowepaski #bekazrozowychpaskow #p0lka #p0lki
źródło: temp_file4215529581444744644
Pobierz
Wojciech_Skupien +291
Miałem kolegę w podstawówce, którego wychowywał owdowiały dziadek, bo ojciec kiblował a matka była w wariatkowie. Dawid nigdy nie śmierdział groszem, więc często w szkole dawałem mu swoje kanapki albo kupowałem mu coś w szkolnym sklepiku. Po szkole bawiliśmy się w lesie w Dragon Ball'a, eksplorowaliśmy bagna czy łapaliśmy żaby i wrzucaliśmy do źródełka urządzając zawody która szybciej popłynie.
Będąc jedynakiem traktowałem go niemal jak swojego brata, czasami pytałem mamy czy Dawid
Będąc jedynakiem traktowałem go niemal jak swojego brata, czasami pytałem mamy czy Dawid

źródło: temp_file1660271629395241880
Pobierz@NoblePhantasm: zależy dla kogo - dla gospodarki dobry, w sumie, każdemu rządowi zależy na tym, żeby ludzie nie oszczędzali, tylko ładowali cały hajs na rynek i rozwój gospodarczy
@wrobel789: kolega widze dobry material na polityka xD
Ktoś ma sobie lokatę na 100k na 2.5% i inflacja też wynosi 2.5% to nie powinien płacić żadnego podatku, bo nie zarabia, ani nie traci. Jak ktoś inny wyciąga 10% to powinien płacić od 3/4 tego dochodu podatek na poziomie 32%
I jak widać po wyborach zawodowych syna Belka doskonale zdawał sobie z tego sprawę.
Zgadzam się z innymi Mirkami, którzy proponują progresywność. Stawka liniowa jest po prostu demotywująca dla przeciętnego człowieka co wrzucił kasę na lokatę, czy w cokolwiek innego. Progresywność podatku kapitałowego powinna być taka sama (przynajmniej?) co podatku od dochodów z
@wrobel789: jest głupi. Gospodarka ma za dużo konsumpcji i za mało inwestycji.
Polacy z pieniędzmi kupują beton albo niemiecki dupowóz w lyzyngu. A powinni inwestować w rynek, najlepiej polski, i rząd powinien do tego zachecac.
Inaczej za 50 lat dalej będziemy tylko robolami w zachodnim korpo z betonowym imperium i BMW
Nie ma absolutnie żadnego powodu dla którego zyski z kapitału nie miałyby być objęte taką samą progresją podatkową jak zyski z pracy.
To jest problem globalny niestety, co oznacza że rozwiązania na poziomie małych krajów są niewystarczające i doprowadzą jedynie do
Im większe są też obciążenia podatkowe tym więcej wysiłku wkłada się w ich ominięcie i oczywiście ty byś tutaj wybrał zamordyzm: BIĆ PRYWACIARZA
Stabilność systemu wymaga określonych środków a nie proporcjonalnych, wręcz osoby zarabiające powyżej pewnej kwoty powinniśmy zwolnić z podatku powyżej pewnego progu całkowicie: aby mogli je lepiej inwestować. Jeśli system jest w stanie przepalić dowolne środki z dowolnie wielkich podatków odebranych ludziom to znaczy, że jest