Wpis z mikrobloga

via mirko.proBOT
  • 2
sprawny-przewodnik-64: Ja też zawsze uważałem, że gorzej niż bycie łysym wyglądają próby ukrywania tego. Zawsze mnie zastanawiało czemu ludzie nie zetną tych swoich piór czy zaczesek, bo wyglądaliby wtedy lepiej. Dopiero, jak sam zacząłem łysieć zrozumiałem, że to nie jest takie proste. Ale zgadzam się, że dobra szczena>włosy

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
bystry-kreator-74: I tak i nie. Dla Chada i przegrywa copium, dla high tier normika ostatnia nadzieja. Chociaż rzeczywiście lepiej mieć dobrą szczękę (+gęsty zarost) i nie mieć włosów niż mieć dobre włosy, ale tragiczną szczękę. Nie wiem, jak wyglądasz, ale musisz wziąć pod uwagę, że mogłeś mieć genetycznego farta, że nawet łyso dobrze wyglądasz, a niektórzy nie mają tyle szczęścia. Poniekąd jednak coś w tym jest, że ta rozpacz po utracie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): @janburner
wszystko fajnie, tylko na tych zdjęciach po prawej szczęka jest wyeksponowana w lepszy sposób, aby jeszcze bardziej podkreślić "działanie".
@bystry-kreator-74
według blakpylaków wyglądam trochę lepiej jak p*dczłowiek, według redpylaków mogę być. W każdym razie kobiety nie patrzą na mnie z
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Kobiety wolą łysych, taka prawda - gdyby było inaczej to by ludzie mieli włosy do końca życia jak małpy. Łysa głowa (kilka mm) zarąbiście się podoba kobietom (mowa oczywiście o kobietach 20+, bo te młodsze to są gówniary).

Fryzura na głowie to taki sam mit jak mięśnie, fura czy kasa. Lecą na to tylko niektóre a spora część się tym brzydzi.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
samodzielny-twórca-73: @mocny-mędrzec-31 @janburner takie peruki (systemy?) są eleganckie i lepiej coś takiego niż się w przeszczepy bawić (chociaż osobiście wolałbym się obciąć na zero)
@mindy-moo nie wiem, czy wszystkie, ale jak kobieta miała dobre relację z ojcem i ten ojciec był łysy, to ona też będzie woleć łysych na partnerów (jest o tym trochę literatury, np. klasyka w postaci Wisłockiej). Widziałem gdzieś badania (nie mogę teraz na
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: A ile masz lat? Bo większość badań w USA i poza jest robiona na studentkach. Przykładowo studentka pierwszego roku może mieć 19 lat. Chodzi mi o to, że "badania" są często mocno zakłamane, bo nie są robione na grupie reprezentatywnej.

Tutaj przykład: https://www.npr.org/2017/09/18/551726536/university-studied-how-men-with-shaved-heads-are-perceived

Także: "If you're bald, people may also see you as a bit taller"

Wykopki powinny więc golić bo będą wyglądać na większych (nawiązuje to mitu 180+
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
subtelny-poszukiwacz-73: Zgadzam się w 95%. Oprócz mikropigmentacji. Dobrze zrobiona mikropigmentacja + specjalna maszynka do włosów, co goli na 0,2 mm i człowiek wygląda lepiej niż genialne. Dużo lepiej niż przeszczepy, gdzie niestety często wygląda to sztucznie, podobnie jak peruki. Każdemu łysemu polecam to zrobić. Człowiek wygląda dużo korzystniej. Mikropigmentacja jest łatwiej dostępna, tańsza i ryzyko nieudanego zabiegu jest mniejsze (chociaż jest). Tak jak wspomniał @mindy-moo zrobienie przeszczepu nie gwarantuje, że
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Po FUE też są blizny, tylko zamiast jednej szramy jest dużo małych kropek. Ogólnie przeszczep od razu widać na linii włosów, włosy sterczą pionowo a naturalnie tak nigdy nie jest. No i to wszystko zbyt równe, od linijki. Niestety większość "lekarzy" którzy to robią nie zna się na fryzjerstwie. Jakiś fach mają w ręku ale z estetyką słabo.

A ten gostek co wysłałeś, ciekawy przypadek. Miał włosy całkiem okej
  • Odpowiedz