Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 93
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ten znak jest stosunkowo jednym z częściej olewanych w Polsce :/

@BialoCzerwony:

ten znak jest olewany glownie przez policje i straz miejska... jak oni nie beda go olewac, to kierowcy tez nie beda :))
  • Odpowiedz
@BialoCzerwony: Jeszcze wyjeżdżając ze strefy zamieszkania/ruchu włączasz się do ruchu, więc ustępujesz wszystkim na drodze publicznej. Wyjeżdżając spod bloku gdzie mamy strefę ruchu kilka razy w tygodniu spotykam się na krzyżówce z ludźmi co mi chcą pierwszeństwa ustąpić...i tak patrzą na mnie, ja na nich i pokazuje paluchem znak, że strefa ruchu
  • Odpowiedz
mam się wynosić z ulicy na przejście dla pieszych. Pytam "jakie przejście?" a on wskazuje próg zwalniający (taki poszerzany) i mówi, że to jest przejście dla pieszych xDDDDDD.

@lagomorph: Czyżby Miłkowskiego?
  • Odpowiedz
@Rick_Sanchez

@BialoCzerwony: Jeszcze wyjeżdżając ze strefy zamieszkania/ruchu włączasz się do ruchu, więc ustępujesz wszystkim na drodze publicznej. Wyjeżdżając spod bloku gdzie mamy strefę ruchu kilka razy w tygodniu spotykam się na krzyżówce z ludźmi co mi chcą pierwszeństwa ustąpić...i tak patrzą na mnie, ja na nich i pokazuje paluchem znak, że strefa ruchu

To i tak masz dobrze bo na mnie jak skręcam tu w lewo to czerwoni wyjeżdżający
Krupier - @Rick_Sanchez 
 @BialoCzerwony: Jeszcze wyjeżdżając ze strefy zamieszkania/...

źródło: 1000028962

Pobierz
  • Odpowiedz
@lagomorph dzisiaj jakich k---s wielkim SUWem chciał staranować mojego różowego. Koleś jechał pod prąd na pełnej k----e i wymusił pierwszeństwo.

Polscy kierowcy są bardzo często debilami ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@lagomorph ludzie w większości nie patrzą na znaki a znaki strefy zamieszkania i znak strefy ograniczenia prędkości to już w ogóle lawa, nawet jak je ludzie widzą to nikt się do nich nie stosuje a większość nawet nie wie co oznaczają
  • Odpowiedz
  • 6
@Tajch: ahahaha nie, ale tam byłem świadkiem kiedyś podobnej akcji xD w ogóle miłkowskiego to jest największa patologia w całym krakowie jeżeli chodzi o zachowanie kierowców
  • Odpowiedz
@BialoCzerwony: @lagomorph no i trzeba też zwrócić uwagę na to co jest często pomijane, czyli to że w takiej strefie każde skrzyżowanie jest równorzędne xd, nawet "wyjazdy" z parkingów na drogę jeżeli wszystko jest w strefie xd

Kiedyś mi dziad jakiś na obcych blachach coś trąbił i wymachiwał to się zatrzymałem i chciałem do niego wychodzić się spytać kiedy prawko zdawał ale niestety powstrzymali mnie pasażerowie xd
  • Odpowiedz
@lagomorph: U mnie na małej uliczce z samymi domkami jednorodzinnymi położono asfalt szerokości jednego samochodu, postawiono tablice z ograniczeniem 30km/h i ruch jednokierunkowy, zgadnij co? Ludzie i tak jeżdżą pod prąd, a z racji braku spowalniaczy to osiągają nawet 60km/h ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz