Aktywne Wpisy
doomzdayzz +30
na wykopie cisza to dodam
W pensylwanii zatrzymano podobno zabójcę CEO united healthcare.
Luigi Mangiano. służby zawiadomił pracownik McDonalda.
Znaleziono przy nim b--ń wyglądającą jak ta z której wykonano zabójstwo, manifest i podrobiony dokument ma te same dane którymi meldował się w hotelu.
#usa #trump
W pensylwanii zatrzymano podobno zabójcę CEO united healthcare.
Luigi Mangiano. służby zawiadomił pracownik McDonalda.
Znaleziono przy nim b--ń wyglądającą jak ta z której wykonano zabójstwo, manifest i podrobiony dokument ma te same dane którymi meldował się w hotelu.
#usa #trump
strawberian +5
Jak dostaję co miesiąc blika 1500zl za usługi seksualne to muszę gdzieś to zgłaszać?
Apka składa się z dwóch kontenerów #php i #apache. Do tego potrzebna jest baza danych #mysql i jakiś volumen/dysk, w którym będę przetrzymywać treści z symfony wstawiane przez użytkowników (np. obrazki). Chciałbym też wykorzystać jakiś #cdn, żeby ruch stron, na których za dużo się nie dzieje szedł z jakiegoś odpowiednika CloudFront z AWS.
Wszystko chciałbym deployować za pomocą #github i GitHub Actios.
Co do deploy to moje założenie jest takie, że będę wrzucać nową wersję obrazu symfony z nowym kodem i do tego też pewnie będzie potrzebne terraform, żeby powiedzieć Azure, że ma teraz korzystać z nowych obrazów.
1. Wypychasz nowy kod do repo
2. GH actions buduje obrazy i wypycha do container registry (nie pamiętam jak to się dokładnie w ażure nazywa)
3. Konfigurujesz fluxa/argo, żeby obserwował registry
4. Po wykryciu nowego obrazu leci deploy nowej wersji apki na AKS
A miałeś jakieś doświadczenie z https://azure.microsoft.com/en-us/products/container-apps ? K8s, nawet zarządzany to chyba trochę za wysokie progi jak dla mnie. Chciałbym powiedzieć Azurowi, słuchaj masz tu 100$ i te dwa kontenery mi zahostuj, żeby gadały ze sobą, a dostęp do drugiego był na porcie 80 przez jakiś CDN.