Wpis z mikrobloga

@cocklush69 @cocklush69 5 bez komentarza bo szkoda czasu. Czy ja przychodzę na tag rodzicielstwo i mówię ci że nie masz mieć dzieci? Uwzieliscie się na jedną z najbardziej logicznych postaw filozoficznych i robicie te swoje fikoly intelektualne. Nie rozumiem po co.
  • Odpowiedz
@cocklush69: czyli dopuszczasz możliwość, że technologia będzie w stanie powstrzymać śmierć cieplną wszechświata lub ewentualnie zapadnięcie się masy wszechświata do osobliwości i nowy wielki wybuch? Czyli najpopularniejsze koncepcje końca wszechświata. Gdyby taki scenariusz był możliwy to czemu ja teraz miałbym robić cokolwiek w celu jego realizacji?
  • Odpowiedz
  • 4
@cocklush69: Wy nataliści wymyślacie maksymalnie nierealne scenariusze typu "a może kiedyś urodzi się geniusz, który sprawi, że wszelkie cierpienie ze świata zniknie" albo "a może ludzkość sprawi że wszechświat będzie istniał wiecznie" tylko po to, żeby obalić nasz pogląd oparty na logicznych założeniach. Po pierwsze takie odklejki o jakich piszesz nigdy nie będą miały miejsca, bo są fizycznie niemożliwe, a nawet na chwilę hipotetycznie zakładając, że kiedyś ludzie przestaną odczuwać
  • Odpowiedz
@666-666: gosc nie dyskutuje w dobrej wierze. Nastawil sie ze antynatalizm jest zly a on go bedzie obalac za wszelka cene. Najpierw stawia chochola wymysla nierealne scenariusze, a poproszony o wyjasnienie milknie. Nie ma sensu dyskutowac

Ja probowalem
  • Odpowiedz