Wpis z mikrobloga

4 Nieposiadanie potomstwa i promowanie antynatalizmu jest ideą, ktorej skutkiem jest ostateczne wymarcie jakiegokolwiek zycia na ziemi. Predzej lub pozniej, ale jednak.

@cocklush69: Bzdura a nawet jeśli to gdzie wady? :)
  • Odpowiedz
  • 1
@cocklush69: 1. Antynatalizm nie skupia się na interesie płodzącego i zaletach lub wadach wychowywania dziecka, tylko na interesie nowego potencjalnego bytu. Niemoralne jest robienie dziecka z powodu własnych zachcianek czy ambicji.
2. Zniknięcie ludzi z tej planety miałoby byłoby dobre nie tylko dla ludzi, którzy nigdy nie powstaną, ale też dla zwierząt hodowlanych trzymanych i zabijanych w fatalnych warunkach. Kiedyś życie na Ziemi zniknie, ale gdzie wady? Brak świadomego życia
  • Odpowiedz
ruchanie i urodzenie dziecka jest trudniejsze od zrobienia doktoratu

@666-666: czy trudniejsze to nie wiem (nikt tak zresztą poza tobą nie napisał), ale czy większym osiągnięciem - powiem tak - rocznie w Polsce broni się ok 5tys prac doktorskich. Przypomnij sobie kiedy ostatnio do którejś zajrzałes w poszukiwaniu jakichś informacji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@conamirko: Dosłownie na screenie babka napisała, że urodzenie dziecka jest większym osiągnięciem niź zrobienie doktoratu. Bezpośrednio do prac doktorskich może nie zaglądałam, ale to publikacji pisanych przez doktorów jak najbardziej.
  • Odpowiedz
@666-666: twlasnie przez to ze nie komentujesz punktu 5 wiem, ze nie zrozumiales mojej wypowiedzi. @Marek_Tempe Polecam "Zrozumiec media" od Marshalla McLuhana, moze wtedy zrozumiecie dlaczego nie tyle nieposiadanie dziecka, co namawianie innych do nieposiadania bo dzieje sie komus krzywda, jest przykladem waskiego spojrzenia na bardzo skomplikowany problem
  • Odpowiedz
Dosłownie na screenie babka napisała, że urodzenie dziecka jest większym osiągnięciem niź zrobienie doktoratu

@666-666: nom, natomiast nigdzie nie napisała że jest to trudniejsze. Co zawarłem w swoim komentarzu

Bezpośrednio do prac doktorskich może nie zaglądałam

@666-666: ano właśnie ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz