Wpis z mikrobloga

Jakie według was są sensowne auta w przedziale 40 000 - 50 000? Segment C, kompakt. Chodzi oto żeby auto były z tych niepsujących się jakoś specjalnie i porządna blacharka w ocynku. Silnik benzyna turbo około 150 koni żeby to jechało bo współczesne kompakty widzę 1200-1300 ważą.

#samochody #motoryzacja #kierowcy
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@manieksdl: stary pytasz na wykopie, odpowiedź może być jedna

DACIA

a te 150 koni i żeby jechało to po co Ci, potencjalny morderco drogowy( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@manieksdl, królem kompaktów jest Golf 7, ale w tym budżecie to łatwiej o niezmęczonego Leona 5F. 1.4TSI 150KM, ewentualnie nieco prostszy i tańszy 125KM z softem. Czego by nie mówili w internecie, to nie widzę by te auta gniły na potęgę.
  • Odpowiedz
jeszcze lepiej w dieslu

@sberatel: i jeszcze lepiej z przed 2014 roku, żeby do SCT nie wjechał tym padłem. Teraz tylko benzyna. Z resztą OP napisał, że chce benzynę to po co komuś wciskać dziadostwo?

OPie. Paradoksalnie to passat wyjdzie taniej jak golf.
  • Odpowiedz
bierzrsz 2.5t, nie psuje się

@Wiotq: pick one

Mam ten silnik w smaxie, 3 znajomych tez taki ma i wszyscy robili juz remont. U mnie jeszcze nie, chyba tylko dlatego ze jeszcze za granica byl wymieniony silnik przy przebiegu 80k. Wspaniały silnik, w volvo moze ciut lepszy ale bezawaryjnym bym nie nie nazwal
  • Odpowiedz
@MercedesBenizPolska: Na co te remonty byly? 2.5T idealny nie jest bo lubi tuleja pęknąć ale jeżdżę tymi silnikami od jakis 9 lat, poznałem wiele aut i wszystkie, które skończyły na remoncie miały zrobione +300km. Moje byłe V70 dobija wlasnie do 600tys z czego ponad 300tys na LPG i od nowosci na chipie, aktualnie ujeżdżam V60CC z 2.5T z 2016.
  • Odpowiedz
@Wiotq: to one w volvo tak dlugo byly montowane? W fordach tylko do 2010

Kumpel mial mondeo i pod 400k zrobil bez remontu, ale w smaxach znajomkom padały. Juz nie mowie nawet o chipie bo jak ktos chce 300+ to zamyka blok i silnik wytrzyma z 500hp ale jednak pracuje w wysokiej temperaturze, jak dojdzie lpg i jazda autostradowa to na serii tuleja strzeli.

U mnie silnik ma 160k, buda
  • Odpowiedz