Wpis z mikrobloga

#komputery

Witam, pod jednym z ostatnich postów uświadomiliście mi że LGA 1151 to mogę co najwyżej mogę sobie w dupę włożyć i przejść na am4 z r5 5600 najlepiej, co zamierzam uczynić, w sensie przejść na am4 a nie wkładać sobie... nie ważne. I tutaj przychodzę z zapytaniem bo jest tak płytka na promocji, myślę że to nawet fajna opcja ale chciałem spytać o opinie.

https://www.pepper.pl/promocje/plyta-glowna-msi-b450-gaming-plus-max-902622
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@majk3l: no to załóżmy że mam te 800 zł, chce płytę z procesorem, co powinienem wybrać, bo jak na moje to te samo 800 to na płytę pójdzie

ps: dobra przegiąłem, nie jest tak źle, nadal nie wiem czy do drugiego komputera chce tak nowe rzeczy trochę się mój główny komputer zacznie dziwnie na mnie patrzeć

ps2: i jeszcze lipa bo DDR5 ramy trzeba będzie kupić czyli cena rośnie bo
  • Odpowiedz
  • 1
@majk3l: no 16 GB to może być trochę mało w dzisiejszych czasach a już na pewno nie jest to przyszłościowe spojrzeniem, plus ta płyta trochę biedna (skoda że tylko dwa miejsca na ram i jedno na grafikę), e tam kupowałem AM4 jak wychodziły AM5 to AM5 kupie jak będzie wychodzić AM6 XD a na AM4 nadal są procki które spokojnie przez 6 do może 10 lat posłużą, jak mój obecny
  • Odpowiedz
  • 0
@majk3l: aha. to co asus tuf czy lepiej z zupełnie innej firmy, jak już myśleć o zakupie to porządnego mobo, a lexsar jest od kogo, bo mam od nich 2 dyski m2 i działają spoko a cenowo były ok może z ramami jest tak samo
  • Odpowiedz
@SILVER_47Ag: tak orzełek jest wporzo. Aorus elite czy steel legend asrocka to takie lepsze serie, głównie pod względem ilości warstw pcb, topologii, zasilania.
  • Odpowiedz