Wpis z mikrobloga

@Amatorro: jeśli jest znak zakoczenia to skrzyżowanie strefą nie jest bo czerwony miałby znak początku strefy przed skrzyżowaniem. Zresztą czerwony jest z prawej i nie ma tam żadnych znaków czyli równorzędne.
  • Odpowiedz
@Amatorro: IMHO czerwony ma pierwszeństwo. Jest po prawej stronie zielonego.

znak "Koniec strefy zamieszkania" jest obrócony w prawo o 90°. Zielonego nie dotyczy, bo jedzie prosto. By dotyczył, gdyby zielony skręcał w prawo.
  • Odpowiedz
no gdzie, czerwony wjeżdża do strefy a zielony ciagle w niej jest, więc zielony musi ustapić

@row_marsjanski: no to przecież to napisałem, zielony wyjeżdza ze strefy + czerwony jest po prawej (więc kumulacja), więc zielony musi ustąpić.

PS.

aaa ten znak jest narysowany w drugą stronę, ok, to dalej nic się nie zmienia, zielony musi ustąpić
  • Odpowiedz
Zielony nie opuszcza strefy. Już się w niej znajduje i jedzie nią dalej, Opuszczałby gdyby skręcał w prawo.

znak zakończenia dotyczy tej drogi w prawo. Tutaj z perspektywy zielonego.

@Amatorro: ok, korekta, mojej pierwszej wypowiedzi bo nie załapałem obrazka.

dalej nic się nie zmienia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
zielony musi ustąpić, bo ma po prawej gościa, nie ma żadnych przesłanek aby zielony miał pierwszeństwo
  • Odpowiedz
wyjeżdżając ze strefy zamieszkania musisz ustąpić pierwszeństw

@vieniasn: widzisz tam jakikolwiek samochód opuszczający strefe zamieszkania?
  • Odpowiedz
@Amatorro: zwaliłeś trochę ten obrazek, ze ten znak końca strefy dotyka kreski od drogi :) Ale sytuacja jest tu jasna - jest to skrzyżowanie równorzędne, więc czerwony ma pierwszeństwo
  • Odpowiedz