Wpis z mikrobloga

Na biednego nie trafilo ja zawsze sprawdzam ceny w tym uslug. Ludzi p------o ostatnio i by nie bylo zdziwien zawsze pytam, sprawdzam. Nie ma tolerancji dla zlodziejstwa. Tu akurat mogles sie zapoznac, sam sie dales o ile w ogole to ciebie "boli".
  • Odpowiedz
@Akira: I co, pięć osób najadło się jedną porcją makaronu, jedną pizzą i jednym kawałkiem ciasta?
Chyba pięciu pięciolatków, bo pizza za 16 franków (4 zeta) to też nie jest tanio.
Nic nie udowodniłeś tym paragonem
  • Odpowiedz
@aukolb byłem w tym roku w Paryżu i w całych Włoszech. Jest tak jak mówisz kawa 1-1.50 euro. Flat White czy cappuccino 2 euro. Przecież przy zarobkach Paryżan czy Mediolanczykow to są jakieś grosze w porównaniu do cen w Polsce. We Wrocku Flat White 20zł gdzie jego cena przy podwójnym espresso na dziś to około 1,50zł. Juz dawno pijam tylko w domu.
  • Odpowiedz
@wiktorek_pl: no kawa to jest dramat w PL, na razie na świecie tylko w Hong Kongu piłem w tej samej cenie co w PL, wszędzie indziej taniej xD

Co ciekawe w PL w kawiarniach speciality dostaniesz taniej szybki przelew, które jest wiele lepszej jakości, niż americano w sieciówkach/śniadaniowniach, to mnie rozwala zawsze :D
  • Odpowiedz
a no bo przecież nikt wcześniej przed zamówieniem cen nie widział, magicznie pojawiły się po tym jak już zamówiliście XD
ja p------e skąd się takie łby biorą
  • Odpowiedz
@gymw8nhnzd: Ten kraj to jest chory.
Rzadko chodzę do knajp na Islandii ale za 2600 isk miałem zupę z możliwością dolewek.
100isk~2,8zł

Jak patrzę na te ceny to za max dwa lata będzie taniej tutaj jeść xD
  • Odpowiedz
  • 0
@sruba_m3 myśle, że u niego zadziałał ten sam mechanizm co u ludzi, którzy dali się nadziać na fejkowe taxi czyli zarejestrowanych przewóz osób. Wsiadasz do taksy - kalkulujeez, że będzie to kosztować max 30-40 złotych a jest zdziwko bo kierowca sobie życzy 250 zł. Wysiadasz z auta a tam rzeczywiście napisane 50 zł za km.
  • Odpowiedz
@gymw8nhnzd: Wchodząc do restauracji widzisz ceny podane w menu. Skoro zamówiłeś to rozumiem, że ci tak pasowało? Czy nie chodziłeś na matematykę w szkole? Nie byłeś w stanie stwierdzić ile łącznie wyjdzie?

Jak się ma problem z ceną czegoś to się nie kupuje i wychodzi, proste.
  • Odpowiedz
@Mirek_Cebula: Tylko że to co oni tam mają to trzeba większość trzymać w urządzeniach chłodniczych przez całą dobę, to trochę prądu kosztuje, a dzisiaj ceny energii są wywalone w kosmos. Do tego z kosmosu czynsz, składki na ZUS i inne opłaty. Także kowal (państwo) zawinił a cygana chcecie wieszać :)
  • Odpowiedz
Przy wyborze bardziej fancy kawy wtedy cena rośnie do 2,5-4 euro spokojnie.

@aukolb: a kiedy ostatnio w polsce na kawie byles? bo tyle to kapucina kosztuje
  • Odpowiedz