Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam pytanie do Mirków, którzy pracują na etat jako grafik czy robią jakieś inne projektowe rzeczy: jak ustalacie z przełożonym czas na zrobienie projektu? Powiedzmy, że przełożony nie ma pojęcia ile co zajmuje, ale nigdy nie ciśnie z terminem.

Jak mnie przyjmowali to miałem nikłe doświadczenie komercyjne, więc wszystko kosztowało mnie więcej czasu.
Doszło doświadczenie, ale i obowiązki - tworzenie animacji co jest dla mnie super, bo chce w tym doświadczenie.

Tylko że nie wiem, ile realnie powinienem poświęcać na to czasu, żeby też się nie przemęczać, ale i nie zalegać z pracą.

Powiedzmy, że na pracę zdalną biorę sobie do zrobienia 4-5 powiązanych ze sobą grafik na 2 dni. To IMO jest szybkie tempo, nawet jak mam pomysł.
Z drugiej strony jak wezmę sobie te pracę na 3-4 dni i zostanie mi trochę czasu wolnego to wypada od razu brać się za kolejny projekt? To w sumie moja sprawa że wyrobiłem sie wcześniej.

Ostatnio animacja minutową zajęła mi prawie dwa tygodnie, bo się uczę i w zasadzie nie mam od nikogo podpowiedzi czy sugestii, a ciągle ją udoskonalałem.

#grafika #grafikakomputerowa #pracbaza #praca

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim po 20 latach doświadczenia w branży, mogę powiedzieć tylko tyle, że musisz wypośrodkować czas zrobienie zlecenia. Z czasem przyjdzie samoświadomość, co ile czasu Ci zajmuje. W moim przypadku standardem w ciągu 8 godzin roboczych jest przygotowanie kampanii reklamowej google/meta ads czy serii grafik tematycznych. Zazwyczaj jest to 8-10 grafik na dzień.
  • Odpowiedz