Aktywne Wpisy

TheBloody +11
Pochwalę się ambiente które zamontowałem
w życiu bym nie pomyślał że będzie z tym tyle pracy, praktycznie tydzień mi zszedł
#chwalesie #samochody #motoryzacja #pokazauto
w życiu bym nie pomyślał że będzie z tym tyle pracy, praktycznie tydzień mi zszedł
#chwalesie #samochody #motoryzacja #pokazauto
źródło: image_picker_34983370-315B-4C87-9286-B58F644F9126-21379-00000503BAFF1907
Pobierz
anonimek123456 +12
Ochota, Białobrzeska/Częstochowska wybuch gazu.
#warszawa
#warszawa
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Mam jakąś tam wiedzę na temat świata Forgotten Realms. Ale nie potrafię sobie nic przypomnieć o rasie diabelstw na kontynencie Faerun. Skąd oni się wzięli i to w takiej ilości w Baldurs Gate 3?
#rpg #crpg #baldursgate #baldursgate3
źródło: maxresdefault
PobierzTieflingi były dostępne od 2E AD&D, choć poza Planescape'm stali się popularni raczej w 3E (np. Podręcznik do Zapomnianych Krain wprost je rozpisuje jako rasę dla graczy z ECL+1, bez kombinowania przy tworzeniu postaci).
Ogólnie bardzo fajna "rasa" pozwalająca na popuszczenie wodzy fantazji tak w wyglądzie (bo to z założenia ludzie lub humanoidy z dodatkowymi cechami złych istot planarnych) jak i historii (bo fajnie się tworzyło edgy historię obcowania
A, to w takim kontekście - zawsze byli.
To po prostu koncept człowieka spaczonego kontaktem z czartem lub domieszką takowej krwi.
Po prostu w 2e to był ledwie rozpisany potwór, w 3e rasa była rozpisana dopiero w "dodatku" (cudzysłów bo to jednak główny poderek settingu ( ͡° ͜ʖ ͡°)), a dopiero w 4e i 5e jest wrzucana od razu jako opcja dla graczy. Więc i
A potem się okazuje, że w BG3 gracze wybierają białego chłopa paladyna ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A później przyszła refleksja, że jednak słabe to jest i immersja zupełnie padała.
Obecnie w takim BG3 możesz żonglować jak chcesz. Rasy nie mają prawie bonusów, więc różnią się tylko wyglądem. Statystyki też mają minimalny wpływ na rozgrywkę.