Wpis z mikrobloga

Grałem w BG1 i 2 wraz z dodatkami, w Neverwinter Night jak i w Icewind Dale 1. Oraz w Planescape Torment.
Mam jakąś tam wiedzę na temat świata Forgotten Realms. Ale nie potrafię sobie nic przypomnieć o rasie diabelstw na kontynencie Faerun. Skąd oni się wzięli i to w takiej ilości w Baldurs Gate 3?
#rpg #crpg #baldursgate #baldursgate3
Chrystus - Grałem w BG1 i 2 wraz z dodatkami, w Neverwinter Night jak i w Icewind Dal...

źródło: maxresdefault

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@jakub-dolega: @shiverr @jakub-dolega I tak od siebie dodam, że magów całkowicie znerfili. Już w BG1 i 2 na niskich poziomach mag był całkowicie nieprzydatny, ale teraz lepiej jest korzystać z wojowników i złodziei korzystających z mikstur i zwoi niż targać za sobą maga, który i tak ma znacznie ograniczoną pojemność komórek czarów oraz stosunkową niską szansę trafienia czarem ofensywnym.
  • Odpowiedz
@Chrystus: W BG3 ten nagły wysyp tieflingów jest częściowo powiązany z wydarzeniami z kampanii Zstąpienie do Avernusa rozgrywającej się nieco wcześniej. W dużym skrócie chodziło w tym o to, że miasto Elturel - w którym jakaś niewielka część mieszkańców była tieflingami - zostało na pewien czas wciągnięte do piekła w wyniku spisku. Kiedy udało się to odkręcić, większość mieszkańców przestała ufać tieflingom z uwagi na ich pochodzenie. Koniec końców, tieflingi
  • Odpowiedz