Aktywne Wpisy

PurpleHaze +102
#wykop #moderacja #moderacjacontent #apel
Droga @Moderacja czy dałoby rady, tak prewencyjnie na mirko na najblizszy tydzien, walic banami i usuwaniem komentarzy, na wszystko co dotyczy wyborow, prezydentow, partii, bulu dupska i calej reszty, a nie jest otagowane # polityka?
Przeciez teraz tu bedzie wojna przez najbliszy tydzien, gorzkie zale, wyrzuty, kwitk, pisk i heheszki.
Od wczoraj na mirko mamy szambo polityczne, wiekszosc dzbanow nie taguje
Droga @Moderacja czy dałoby rady, tak prewencyjnie na mirko na najblizszy tydzien, walic banami i usuwaniem komentarzy, na wszystko co dotyczy wyborow, prezydentow, partii, bulu dupska i calej reszty, a nie jest otagowane # polityka?
Przeciez teraz tu bedzie wojna przez najbliszy tydzien, gorzkie zale, wyrzuty, kwitk, pisk i heheszki.
Od wczoraj na mirko mamy szambo polityczne, wiekszosc dzbanow nie taguje

oslawoooo +295
#nieruchomosci ciocia Kasia trzyma rękę na pulsie ;))

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Mamy tutaj jakiegoś cobolowca? Na ile realistyczne są takie plany:
I recently saw an IBM presentation on how AI will help eliminate COBOL once and for all. Basically, they are trying to sell a tool that uses their WatsonX cloud service to convert COBOL to Java with the help of the current buzzword named generative AI. Let me tell you, COBOL has outlasted most of the tech that was invented since 1965 and I think it will outlast generative AI, too.
W skrócie, genai przekształci kod cobolowy na Javę. Ja np. Robiłem tak
, tylko r-Python i działało całkiem ok, ale te języki są bardzo podobne. Można nawet powiedzieć, że R jest pewnego rodzaju zbiorem podrzędnym wobec Pythona. Tutaj tak chyba nie jest. Czy mam rację?
@JamesJoyce: Ci, którzy znają odpowiedź, już nie żyją. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie ma takiego problemu z systemami w Javie np. sprzed 15 lat, bo były dużo lepiej pisane i przez ten czas były utrzymywane. Ciągle ktoś coś ulepszał, opisywał itd. Systemy Cobolowe sobie po prostu stoją od
Równie dobrze można napisać taki system, np. bankowy od zera w javie i będzie to wiele mniej kosztowne.
Oczywiście, nadejdzie taki dzień że ML będzie w stanie zrobić taką translacje
Gdyby była dokumentacja co ten system w Cobolu ma robić, to by nie było problemu. Już dawno byłby przepisany xD
Źle się wyraziłem. Chodzi mi o high level designy