Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#podroze #podrozujzwykopem
Mam duzo urlopu i mysle gdzie by tu poleciec sam. Nie jestem typem imprezowicza, instagramera knajpowego itp. Z podróży które wcześniej odbyłem bardzo podobała mi się Lizbona, Budapeszt, w Hiszpanii średnio ale byłem Barcelona. Nie byłem nigdy we Włoszech, Grecji, Chorwacji. Poniżej lista kierunków, do których mogę się udać. Pomoże ktoś zadecydować? Myślę o Włoszech najmocniej ale chyba średnie destynacje tu są?

-Agadir(Maroko)
-Ateny(Grecja)
-Bolonia(Włochy)
-Brindisi(Włochy)
-Chania(Kreta)
-Dubrownik(Chorwacja)
-Korfu(Grecja)
-Malaga(Hiszpania)
-Malta
-Mediolan
-Neapol
-Pafos(Cypr)
-Palermo(Włochy)
-Palma(Hiszpania)
-Piza(Włochy)
-Porto(Portugalia)
-Rzym
-Podgorica(Czarnogóra)
-Walencja(Hiszpania)
-Wenecja-Treciso(Włochy)
-Zadar(Chorwacja)

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim z wymienionych powyżej to byłam tylko w Rzymie i Mediolanie.
Rzym - super, bardzo dużo zwiedzania, co chwilę jakiś fajny kościół czy inny zabytek
Mediolan - na pół dnia może, ale na dłużej jest okropny. Chyba, że potraktujesz go jako bazę wypadową (pociągiem) np. nad Jezioro Como, Bergamo
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jeśli chcesz spędzić cały wyjazd w jednym miejscu i nie jedziesz na dwa dni tylko dłużej, to odsiej miejscówki, które jesteś w stanie z grubsza zwiedzić w 1 dzień. Takimi miejscami są w mojej opinii np. Dubrownik, Bolonia, Mediolan, Wenecja, Piza czy Malaga. Jasne, zanim odkryjesz wszystkie małe uliczki, zaułki i kościółki to może Ci w każdym z tych miejsc i pół roku zejść, pytanie jaki styl lubisz...
Mega
  • Odpowiedz