Wpis z mikrobloga

@camelinthejungle: zamykana kuweta, bez możliwości wentylacji śmierdzi. Można wymieniać żwirek nawet 3 razy na dzień a i tak będzie śmierdzieć, bo z czasem smród moczu i kupy utrwala się w plastikowych ściankach. Kot ma nos 1000 razy bardziej czuły od człowieka i będzie czuł smród zanim jego ludzie się zorientują, że jest nieświeżo. Zamykane kuwety to faktycznie horror dla lubiących czystość kotów.
  • Odpowiedz
dlaczego? Koty lubią ciasne miejsca. Jeżeli jest wystarczająco duża i znajduje się w ustronnym miejscu, to nic w tym złego.

@camelinthejungle: ta, lubią w ciasnych miejscach siedzieć ale nie srać i sikać xd, to jak mówić że ludzie lubią leżeć na wygodnych materacach i fotelach i w kwestii srania twierdzić że takie miejsca ludzie lubią i nic w tym złego xd
  • Odpowiedz
@Eremites oczywiście że lubią załatwiać potrzeby fizjologiczne w miejscach, gdzie czują się bezpieczne, czyli właśnie w zamykanej kuwecie, a nie w otwartej kuwecie, gdzie muszą nieustannie obserwować, czy coś ich nie atakuje xd.

Podobnie jak u @xetrov. Mam dwa koty, mają do dyspozycji trzy kuwety, z otwartej skorzystałyby na samym końcu już grubo po tym jak w pierwszych dwóch warunki byłyby z ich kociego punktu widzenia skandaliczne.
  • Odpowiedz
zamykana kuweta, bez możliwości wentylacji śmierdzi. Można wymieniać żwirek nawet 3 razy na dzień a i tak będzie śmierdzieć, bo z czasem smród moczu i kupy utrwala się w plastikowych ściankach. Kot ma nos 1000 razy bardziej czuły od człowieka i będzie czuł smród zanim jego ludzie się zorientują, że jest nieświeżo. Zamykane kuwety to faktycznie horror dla lubiących czystość kotów.

@helga-von-klusken: mam zamykaną kuwetę ze żwirkiem sylikonowym. Kot bez
  • Odpowiedz
@camelinthejungle wyobraź sobie, że przez całe życie żeby się załatwić musisz się prawie że wczołgiwać do miejsca z kibelkiem, nie możesz się tam wyprostować, nie możesz się swobodnie obrócić, nie możesz przyjąć normalnej postawy do załatwienia się, a dodatkowo taki kot ma problem z zasypaniem tego co zrobił a to dla nich bardzo ważne, to tak jakby wiecznie nie było papieru i nie mógłbyś się podetrzeć jak człowiek. Dodatkowo strasznie tam
  • Odpowiedz
@camelinthejungle: moje natomiast na odwrót, jak była zamykana kuweta od góry to wolały nawet pod prysznic iść sikać. Co kot to obyczaj, ale słyszałem że zamykane od góry są niewskazane u starszych kotów, ze względu na kręgosłup
  • Odpowiedz
@camelinthejungle: przecież wyraźnie zaprezentował, że mu wnętrze kuwety nie odpowiada?

Mój robi grzecznie w środku, ale niech no ktoś zapomni o sprzątaniu, to owszem, wejdzie, po czym zrobi swoje poza kuwetą. Komunikat jest jasny i jednoznaczny, w brudnym kiblu lać nie będę!
  • Odpowiedz