Wpis z mikrobloga

@mam_spanko lewica chce d-----c bogolom, czytaj tym co zarabiają więcej niż oni (więcej niż 0 zł). Wy myślicie że kto zapłaci za to że dajbeciecie milionerom, wielkim przedsiębiorcom? 🤣 Wy zapłacicie, ja zapłacę, wszyscy zapłacą.
  • Odpowiedz
  • 0
@mam_spanko Myk jest taki że może nie milonerzy (bo miloner teraz to ten co ma kawalerkę w Warszawie) ale miliarderzy jak ich za bardzo opodatkujesz to uciekną za granicę i zamiast choćby małego procenta dużej sumy państwo nie zobaczy złamanego grosza.
  • Odpowiedz
@mam_spanko: w praktyce milioner najmuje przykładowo taką kancelarię Memcena żeby mu przeprowadziła optymalizację podatkową, a wszystkie koszta wynikające np. z działalności takich kancelarii są przerzucane na pracowników najniższego szczebla.
koniec końców lewica jak zawsze najbardziej d------a najbiedniejszym.
  • Odpowiedz
@mam_spanko: tradycyjnie, aż musiałem sobie zapisać ten obrazek. W rzeczywistości jakoś z chęci opodatkowania tych milionerów (obrazek z tvp z milionerami 7.1k pln brutto też mam, już ktoś wrzucał) pozostaje tyle co na obrazku. Czy teraz podnieśliby ten próg do tych 7k pln brutto (a więc nawet nie kosztu pracodawcy) czy może to jednak zbyt wielkie burżujstwo?
xetrov - @mamspanko: tradycyjnie, aż musiałem sobie zapisać ten obrazek. W rzeczywist...

źródło: 317bb8704d3466b570031e12cb7b25472675b80d50611829722704e06c621c59

Pobierz
  • Odpowiedz
@thorgoth: Tu niestety masz racje, to problem lewicy w kwestii fiskalnej, że nie potrafią skonstuować prawa który trafi w milionerów i miliarderów a obrywa się klasie średniej.
  • Odpowiedz