Wpis z mikrobloga

to co, chcecie mi powiedzieć, że tag "gry" ma prawie DWIEŚCIE TYSIĘCY obserwujących i z takiej masy wychodzi kilka wpisów przez 10 godzin, z czego żaden nawet do gorących nie wpada?

Te konta-widma widzę że są przypisane do takich najbardziej "sztampowych" ogólnikowych tagów. Gry, film, muzyka, motoryzacja i podobne.

"Gry" mają 189 tysięcy, ale już "staregry" tylko 600 - zaledwie 0,3% ogółu tagu gry. Nawet gothic ma 1500.

To nawet polityczne tagi mają 1% z tagu "gry". Neuropa ma 2k, 4konserwy ma 1800. Najstarsze i najaktywniejsze tagi polityczne. Sama polityka ma 20k.

Tylko idiota by uwierzył, że te 190K obserwujących na tagu gry to naprawdę są ludzie. Nie lubię, jak ktoś ma mnie za idiotę.

#wykop #wykopgate20 #gry
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Antorus: jak na tym tagu dodawałem pierwszy wpis, to było 30k, albo nieco poniżej. Ruch od tamtego czasu się w zasadzie nie zmienił. Podobna liczba wpisów, czasem tylko jakieś memy wejdą w gorące i pojedyncze dyskusje. Ten przyrost nie jest naturalny i już paru mirków o tym pisało sporo wcześniej.
  • Odpowiedz
  • 8
@vulcanitu: uwierzył bym, jakby ten tag miał z 15 000 obserwujących. To jeszcze przejdzie. Polityka ma 21k, magical ma 9k. Tag na tyle ogólnikowy że może mieć małe ratio wpis per user.

Ale bez przesady, nie wytłumaczysz przyrostu x10 bez istotnej zmiany ruchu.
  • Odpowiedz
@Antorus: to jest przemyslane zagranie - n----------i botow zeby podbic zasiegi pod reklamodawcow powiazanych z tymi tagami, albo zaprezentowac ze 'wypok beel zrzesza fanow motoryzacji czy ai'. bialkov po prostu oszukal ludzi ktorzy placa mu za promocje na jego portalu. Bezwzgledny typ
  • Odpowiedz
@Antorus kolejny przegryw, który W OGÓLE NIE JEST W STANIE SOBIE WYOBRAZIĆ, dlaczego ktoś mógłby mieć konto na jakimś serwisie internetowym i w ogóle nie siedzieć tam i nie komentować. Przecież, co innego niby można robić w życiu?

Zaraz sprawdzę czy mam rację i postujesz na świętym tagu.
  • Odpowiedz
@Antorus moja żona kiedyś założyła konto na wypoku, dodała parę tagów do obserwowanych (właśnie tagi ogólne typu #filmy), po czym stwierdziła że jej się wykop nie podoba i porzuciła konto.

Tą logiką mogło się kierować tysiące osób które zakładały tu konta.
Inna sprawa, że prawie 200k, jak na standardy wykopa to astronomiczna liczba.
Nawet w dobrych czasach 1000 to już był duży tag xD
  • Odpowiedz
@Antorus:
Czy Michał białek popełnia przestępstwo wprowadzając w błąd reklamodawców i partnerów poprzez stwarzanie pozorów sugerujących zasięgi większe niż rzeczywiście jest?
  • Odpowiedz
dlaczego ktoś mógłby mieć konto na jakimś serwisie internetowym i w ogóle nie siedzieć tam i nie komentować

@Glacial: czytania ze zrozumieniem ucza juz w podstawowce. nie chodzi o to, ze ci uzytkownicy nic nie robia, tylko jak ogromna jest roznica w obserwujacych na ogolno tematycznych tagach (albo na takich gdzie warto sie pochwalic reklamodawca i nikt go nie uzyl np #sztucznainteligencja ), a na tagach gdzie jednak
  • Odpowiedz