Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

a to jest w ogóle możliwe w polskim prawodastwie? Taki szybki proces?

@Darth_Gohan: szczerze, mam to w dupie. szabrownictwo i generalni bycie zlym czlowiekiem w sytuacjach takie jak ta trzeba wypalać żelazem
  • Odpowiedz
via Wypiek
  • 0
@kamui2 jak masz możliwość cofania programu to sobie obejrzyj dzisiejsze wieczorne posiedzenie sztabu kryzysowego, bliżej końca. Informował komendant policji.
  • Odpowiedz
@Darth_Gohan: @Darth_Gohan:

W kodeksie karnym jest pojęcie szczególnych okoliczności, które dotyczą między innymi stanu klęski żywiołowej. Poza tym jest też tryb przyspieszony, który może być stosowany właśnie ze względu na okoliczności. W przestępstwach popełnionych w szczególnych okolicznościach można też stosować surowsze kary.

A poza tym w Polsce wszystko można. Mojej ciotce sąsiadka wytoczyła sprawę w sądzie. O tym, że ją ktoś pozwał dowiedziała się w piśmie, w którym
  • Odpowiedz
@ArnoldZboczek: najpierw niech społeczeństwo podburzane radcami prawnymi którzy chętnie wezmą więcej niż kwota mandatu niezależnie od wyniku przestanie p-------c o niekonstytucyjności radarów i badaniu przesiewowym alkomatem a potem pomyślimy.
  • Odpowiedz
Przy wypadkach konieczna jest opinia biegłego, a tego od ręki nie zrobisz.

@misioepisio12: nie mam na myśli wypadków, ale sytuację gdy jakiś patus ma zabrane prawo jazdy a jest złapany na prowadzeniu bez uprawnień. Wówczas kierowany jest wniosek do sądu a patusa się wypuszcza.
  • Odpowiedz
nie mam na myśli wypadków, ale sytuację gdy jakiś patus ma zabrane prawo jazdy a jest złapany na prowadzeniu bez uprawnień. Wówczas kierowany jest wniosek do sądu a patusa się wypuszcza.

@ArnoldZboczek: To nie problem z prawem tylko jego egzekwowaniem i pobłażliwością sądów dla patusów. Narzędzia są - grzywnę można w----ć do 30tys. A jak ktoś dostał zakaz i go złamał, to i może pierdzieć - tylko sędzia musi mieć
  • Odpowiedz
  • 0
@adi0 jak widać można bez całej tej farsy, gdy ewidentnie wiadomo co i jak.
Bez żadnych adwokatów, którzy zaczną p-------ć o niepoczytalności, że to dobry chłopak był etc.
  • Odpowiedz
Wystarczy, że skazany napisze że się z nim nie zgadza i już wyrok jest nieważny

@marcaj: praktycznie z reguły od wyroku sądu pierwszej instancji możemy się odwołać do wyższej. 8 miesięcy to i tak nie jest bardzo dużo, mogliby mu normalnie przyklepać więcej
  • Odpowiedz
@adi0 słaby wyrok. Teraz musimy się składać na taką p---e. Ja proponował bym bransoletkę na nogę i do łopaty, kucia sprzątania i odbudowy zalanych terenów. Oczywiście w ramach resocjalizacji profilaktyczny w------l od lokalnych poszkodowanych. A na koniec kary p-------ć mały palec u ręki jako znak że kradł
  • Odpowiedz