Aktywne Wpisy
RKN_ +25
#glupiewykopowezabawy
Jakie znacie rzeczy które swoją potoczną nazwę wzięły od firmy je produkujące? Ja zaczynam:
- obuwie sportowe: Adidasy
- szlifierka kątowa: Bosch lub Flex
- stacja benzynowa: CPN (wśród starczego pokolenia)
- grzejnik elektryczny: Farelka
Jakie znacie rzeczy które swoją potoczną nazwę wzięły od firmy je produkujące? Ja zaczynam:
- obuwie sportowe: Adidasy
- szlifierka kątowa: Bosch lub Flex
- stacja benzynowa: CPN (wśród starczego pokolenia)
- grzejnik elektryczny: Farelka
źródło: temp_file1749109491013533477
Pobierz
Smarek37 +13
#majsterkowanie #narzedzia #parkside
Obcinaczki z kompletu zgrzewarki do plastiku parksida. Nie wytrzymały nawet 10 zszywek. Te narzędzia to jakaś kpina i to już kolejny raz jakiś zonk. Dobili z jakością do dna, byle tylko zejść z ceny.
( ͡° ʖ̯ ͡°)
Obcinaczki z kompletu zgrzewarki do plastiku parksida. Nie wytrzymały nawet 10 zszywek. Te narzędzia to jakaś kpina i to już kolejny raz jakiś zonk. Dobili z jakością do dna, byle tylko zejść z ceny.
( ͡° ʖ̯ ͡°)
źródło: 20250719_210251
Pobierz

Trza cię wyciągać z fury r--------j na drzewie? Pewnie.
Powódź na jakiś kajakach, nurkowanie, polatamy se jeszcze śmigłowcem i się z niego spuścimy (na liniach).
Zaufanie społeczne 90%+. Zazwyczaj po prostu mili, skromni i profesjonalni.
Czemu kazda służba mundurowa po prostu nie może taka być xD? Przecież od razu lepiej by się żyło w tym kraju
A no i OSP, które robi za friko albo za 30zl
#powodz
Ale to akurat sytuacja spoza terenu powodzi - Polska północno-wschodnia - susza, spokój, nic się nie dzieje, ot zwykły problem.
Co?
@calkowitybrakrozumu: Chcąc być uczciwym to ja mogę napisać, że na marszu równości w Katowicach zachowanie policji było top