Wpis z mikrobloga

kotwy powinny mieć odstęp od gruntu

@okcydencik: @ElPerdedor Nie, kotwy mogą dotykać gruntu i nic się z tym złego nie stanie. Jak już to drewno powinno być odseparowane od gruntu, ale to wystarczy podłożyć 5-10mm jakiejś gumy na taką kotwę i jest izolacja zachowana.
  • Odpowiedz
@Fiszermen: Fajne. Mam znajomych, którzy mają podobne + zadaszenie z poliwęglanu. Jedyne na co narzekają, to że strasznie syf zbiera taki daszek i trzeba co jakiś czas z miotłą polatać.
  • Odpowiedz
  • 1
@absolutnie U mnie pod poliwęglanem lepiej na samym słońcu (filtry UV). Dodatkowo chce wstawić rolety pomiędzy belki i jak będę chciał to sobie to zaciemnię. Jak dasz deskowanie i pape czy tam blachę to zaciemni Ci salon.
  • Odpowiedz
@jajcek: skoro są już z filtrami uv to może lepsze rozwiazanie.

Wszystko zalezy z ktorej strony i czy to jedyne naturalny dopływ swiatla (widac na foto niejedyny). Jak od południa to nawet dodatkowe zadaszenie niewiele mocniej zaciemnia, a plusem tego jest nienagrzewanie sie elewacji i parteru. Ja mialem poliweglan od południa. Zakrylem to częściowo konstrukcją z PV i teraz da się przezyc na tarasie, a na parterze wdomu temp. pierwszy
  • Odpowiedz