Wpis z mikrobloga

Siema mireczki

Jeżeli jest tu jakiś programista Ruby on Rails z doświadczeniem w
React to moja firma właśnie Cię szuka! :) NexHealth, amerykański startup z branży medtech.
Wprowadzamy amerykańskie przychodnie i gabinety lekarskie w XXI wiek
zapewniając takie ficzery jak kalendarze, potwierdzenia mejlowe a
nawet płatności internetowe!
Mozna się śmiać ale w Stanach ta rewolucja przyszła trochę później.
Kto ma luxmed czy medicover jest pewnie przyzwyczajony do takich
udogodnień :P

Firma docelowo szuka ludzi mieszkających albo w Krakowie albo w Warszawie.
Praca póki co jest w pełni remote. W przyszłym roku podobno są plany
na otwarcie biura w #krakow
Co wtedy będzie? Podejrzewam, ze nadal będzie remote ale z mozliwością
przyjścia do biura.

Z wymagań to standardowo:
- angielski na bardzo dobrym poziomie
- niezalezność w działaniu (z uwagi na spore przesunięcie czasowe
często jesteś trochę sam w swoich działaniach dopóki Ameryka nie
zacznie się budzić)
- znajomość Ruby on Rails na bardzo dobrym poziomie
- znajomość Reacta na bardzo dobrym poziomie
- miejsce zamieszkania Kraków lub Warszawa

Przez specyfikę pracy czasami trafiają się spotkania w późnych
godzinach (np. 18:00-19:00), nie jest to zbyt częste ale jest.

Forma współpracy to B2B widełki to około 25-33k PLN na fakturze.

Jezeli macie pytanie śmiało piszcie na priv lub w komentarzach. Jakby
co, jestem tam programistą a nie rekruterem i chętnie odpowiem na ws
Bezpośredni link do oferty

#pracait #programista15k #praca #programowanie #ruby #rubyonrails #react
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bbeniutek: po stronie widzę że wam by się ktoś taki jak ja od ADA compliance przydał zanim pozwą jakiegoś waszego klienta ;) W branży medycznej, szczególnie w CA i NY pełno pozwów o to…
  • Odpowiedz
  • 0
@BlackpillMonster: Są sprinty, miałem okazję zostać dłużej żeby np. przypilnować deployment lub mieć spotkanie. Nie musiałem jeszcze robić nadgodzin, żeby dowieźć story pointy (i mam nadzieję, że nie będę musiał). Ale no, Amerykanie pracują, wydaje mi się, dłużej godzinowo niż ludzie w Europie. Póki co nie było żadnych "planowanych" nadgodzin
  • Odpowiedz
@bbeniutek: wszedłem w mail firmowy i w sumie takim startupem to raczej nie jesteście bo w agencji mamy tuzin klientów którzy z was korzystają / korzystali ;) …w tym jeden który miał pozew o ADA ;)
  • Odpowiedz
  • 0
@TomSz: może trochę uściślę bo w opisie faktycznie nie zrobiłem tego dokładnie - aplikacja głównie zajmuje się usprawnieniem pracy przychodni i jest odbiorcami są pracownicy przychodni, a nie klienci. Nie wiem jak bardzo to zmienia stan rzeczy (bo i pracownik przychodni może mieć np. problemy ze wzrokiem)
  • Odpowiedz
@bbeniutek: zdaje sobie sprawę z tego czym się zajmujecie, bo jak klient chce mieć wasze linki, widgety etc na stronie to pisze do swojej agencji odpowiedzialnej za stronę czyli do mnie ;) z nudów też przeglądałem inne zgłoszenia i np narzekanie że nie macie integracji z nextech, że mamy edytować komuś profil GMB bo wasz system proszenia o recenzje z niego bierze dostępne kategorie etc.

Ale docelowi pacjenci mają kontakt
  • Odpowiedz
  • 0
@TomSz: akurat nie zajmuję się w firmie formularzami dla pacjentów więc po prostu nie wiem jaki jest stan rzeczy w tej części projektu. Ale zakładam, że firma działa zgodnie z prawem w tej kwestii (prawda anakin? padme.jpg) Dopytam się szefa przy następnej okazji
  • Odpowiedz
@bbeniutek: z doświadczenia wiem że jak strona ma informacje o ADA compliance to najczęściej kłamie bo pewnie zrobili audyt raz lata temu lub ktoś po prostu przeczytał jeden artykuł i stwierdził że jest git, a wy nie macie w ogóle informacji ;) jutro wieczorem będę pewnie przy komputerze to włączę jakiś formularz klienta i Ci wyśle PW z przykładem o co chodzi
  • Odpowiedz
  • 1
@Boska_Klaudia w moim zespole standupy mamy 17:30, ale np. Widzę w kalendarzu jakiś all-hands meeting dla całej firmy o 20:00 w piątek (_ ) generalnie staram się ustawiać spotkania tak, żeby kończyć o znośnych porach. Ewentualnie jeżeli zostaję dłużej ze względu na spotkanie to potem odbieram to sobie innego dnia. Mimo wszystko jeżeli decydujesz się na pracę z kompletnie inną strefą czasową to trzeba być gotowym
  • Odpowiedz