Wpis z mikrobloga

@Amenotejiikara to że on ma słaby parametr to akurat nikogo nie dziwi, ale jeśli faktycznie jest tak jak piszesz czyli, że nic nie czujesz to możliwe że albo łapiesz noseblind, albo jest coś nie tak z sokiem. Psiknij sie i spytaj kogoś czy coś od ciebie czuje, tak będzie najprościej.
  • Odpowiedz
@Amenotejiikara nie maceracja tylko maturacja. Perfumy dojrzewają jeszcze podczas produkcji, a im dłużej siedzą we flakonie tym lepiej (do jakiegoś czasu, to nie jest tak że jak bedziesz trzymał 20 lat to trwałość bedzie 30godzinna xD). W moim przypadku parę razy czułem wyraźną różnicę po kilku miesiącach takiego leżakowania. Skoro teraz nic nie czujesz, to maturacja magicznie nie sprawi że będzie na tobie siedział 7h. Ewentualnie spytaj innych bo może faktycznie
  • Odpowiedz
A ciekawe, ostatnio robiłem taki eksperyment:
godz 10
na prawą rękę al Haramain L'Aventure - taki CDNIM ale słabszy
na lewą explorer
coś tej lewej nie czuję, muszę dopsikać
po dopsikaniu bez zmian
  • Odpowiedz
Co do noseblind masz na myśli że całkiem tracę węch?

@Amenotejiikara: Nie, że nie czujesz togo zapachu bo "nos" go pomija. Czasem się zdarza.
2 psiki na rękę zrób (zgięcie łokcia) i nic nie wąchaj. Daj mu 15 minut i tedy zobacz (poproś kogoś obok by powąchał czy on czuje też ;) )
MB maja bardzo ładne zapachy i gdyby taki spirit miał parametry na 8h to miałbym zawsze na
  • Odpowiedz
@lecoffe: @brennt @Asjopek @gokihar @serbski_schab gdyby kogoś interesowała aktualizacja info to wygląda na to że faktycznie nose blindness mógł nastąpić, siostra mówiła że wyczuwa zapach. Ja z resztą też odczekując cały dzień nie wąchając tego następnego dnia coś poczułem, może nie tak silnie jakbym się tego spodziewał ale w końcu coś a nie zero. Także temat zamykam nie dostałem wody w butelce ( ͡° ͜
  • Odpowiedz