Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Overemployed + ChatGPT to zabojcze kombo w swiecie Software Devu
siedzę sobie w USA aktualnie na 3 pracach, $330k + $235k + $225k i mam wrazenie ze mozna jeszcze wiecej wyciagnac jezeli sie nie trafi na micromanagement.

Przykladowo siedze wlasnie nad researchem/raportem do cloud migration jednej z najwiekszych firm finansowych (J3 - $225k).
Coś co normalnie zajęłoby mi jakiś tydzień + praca nad formatowaniem zajmuje mi właśnie 2 godziny czasu. Oczywiście mija tydzień :)

https://www.reddit.com/r/overemployed/
https://www.reddit.com/r/O_E/

jak macie jakies pytania to chętnie odpowiem, ale zależy mi na anonimowości więc nie na wszystko odpowiem

#emigracja #software #programista50k #programista15k

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: w ostatnim miesiącu przez 2 tygodnie robiłem research. Mocno techniczny. Modele językowe nawet z podsylamymi linkami do dokumentacji, różnych art. tak kłamały, że ostatecznie wszystkie informacje musiałem uzyskiwać na własną rękę. Także przestań farmazonić.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Aeterno jasne, wszystko trzeba ręcznie sprawdzać, ale jako konsultant architekt (J3) tworze dokumentacje która na szczęście nie jest wrzucana do kompilatora więc drobne błędy są spoko.

tutaj treść tego nad czym wczoraj siedziałem.
Jak mówiłem wcześniej - zrobienie tego z palca 5 lat temu to by było przynajmniej 2 dni roboty.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Djelon @Aeterno właśnie przed chwila miałem review tego co wypluł chatgpt. Dodałem kilka rzeczy od siebie o które prosili i wyszło dobrze. Właśnie będę wrzucał to do template w google slides i jedziemy z proposalem.

Z innej beczki - pare dni temu wrzuciłem z HYSA na mortgage principal. W poniedzialek przeszło i od razy credit score poszedł w górę o 13 pkt
https://imgur.com/a/I7t8zHy

widzę że wiekszości nie przekonam
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): @GuraDul okolo 8-10, czasami mniej. Czasami nadrabiam małe zaległości w weekend. W 1 z tych prac jestem na "liście do odstrzału" - marked jako low performer. Ile jeszcze mnie będą trzymać - nie wiem. Może miesiąc, może 5...

jeszcze z 2 lata max to pociagne bo czasami tracę kontakt z rzeczywistością ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• Odpowiedz
jeszcze z 2 lata max to pociagne bo czasami tracę kontakt z rzeczywistością ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@mirko_anonim: No właśnie. Wg mnie to zdanie przekreśla wszystkie benefity, które opisujesz. Ja jednak wolę żyć.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @famir96 jak najbardziej jest to wybór każdego.
Ja jestem jakieś 18 miesięcy od wolności od jakichkolwiek kredytów i 30 miesięcy od całkowitej niezależności finansowej gdzie już nie musze pracować żeby się utrzymać.

Ceną za to jest zapieprz na granicy wypalenia :)
Dla mnie warto, dla innych może
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Strus myślisz że dla siebie to robie?
Troche popracowałem żeby dodać kilka rzeczy od siebie i mamy projekt z budżetem $3M :)

Szczególnie że firma dla której to robię ma wszystko on-prem więc nawet nie jest w stanie zadawać dobrych pytań o ten plan ( ͡°
  • Odpowiedz