Aktywne Wpisy

CptSpauldingX +333
Atlantic Worldmaster (Weltmeister :P) po dziadku mojej żony. Leżał naście lat w szufladzie u teścia zapomniany i nieruszany. Prawdopodobnie lata 70, pierwotny właściciel jakieś deale z Niemcami ze wschodu robił, może zegarek dostał w ramach rozliczenia, tego już się nie dowiem. Było:
#zegarki
#zegarki
źródło: 67c1f296-fb0a-451d-a5fe-2c926c6418a5-1_all_77
Pobierz
kluha666 +51
Powiem wam, że decyzja o kupnie czytnika ebooków ponad rok temu, była jedną z najlepszych decyzji zakupowych w całym moim życiu. Czyta mi się dużo wygodniej i szybciej. Mogę go zabrać wszędzie, gdzie tylko chce. Obsługa jest intuicyjna i przyjemna. A wy macie czytniki? Jesteście z nich zadowoleni?
#ksiazki #ebook #kindle #pocketbook #legimi
#ksiazki #ebook #kindle #pocketbook #legimi
źródło: 1000009596
Pobierz

https://wykop.pl/wpis/77784793/zatrudnilem-sie-w-malej-lokalnej-firmie-zajmujacej#272065145
Dzisiaj szefowa wręczyła mi nagane - w skrócie jest napisane, że okłamałem ich w sprawie tych farb - tzn, że powiedziałem im, że zamówiłem odpowiednie farby, ale okazało sie, że to nie były takie jak powinny być przez co naraziłem firmę na straty. I do tego tej farby było za dużo.
Do tego jeszcze jest tu napisane, że przez 2 tygodnie byłem ponaglany z zamówieniem tego co jest nieprawdą.
I chcą mi potrącić 400zł za to, że inny pracownik musiał jechać po tą farbę - koszty paliwa. A jak nie ogarnę zwrotu tych farb do 19.09 to chcą mi też potrącić 3500zł, początkowo byłem dogadany z dostawcą na zwrot, ale coś się zmieniło.
Co robić?
#praca #pracbaza #januszex #kolchoz
Jedyne co pozostaje to ewakuacja. Baby są głupie, jak walniesz jej papier to zacznie do Ciebie delikatnie podchodzić z pytaniem "mireczku a czemu zmieniasz prace
Od kary dyscyplinarnej - nagany możesz się odwołać do nich, jak odrzucą to możesz iść do sądu. 80% takich spraw wygrywają pracownicy.
Druga rzecz - kara.
Wg tego co mówisz nie jest to forma kary dyscyplinarnej - kary finansowej, bo ta może być do wysokości dniówki. Zatem chcą od ciebie odszkodowania za z twojej winy poniesioną stratę. Jednostronnie nie może o tym pracodawca zdecydować, jeżeli nie uznasz swojej winy
Edit: n---------ć w takim sensie by wykazać m.in. że jesteś zatrudniony na stanowisku informatyka, opisać okoliczności oraz wiedzę o tym, że dany typ farby zostanie zużyty przez firmę tak czy inaczej