Wpis z mikrobloga

Zaczynamy kolejny tydzień nowoczesnego niewolnictwa czyli pracy na etacie, dlatego wszystkim tyrającym na kogoś przypominam zasady zachowania zdrowia psychicznego w k0łchozach:
1. Żadnych własnych inicjatyw, robić tylko to co ktoś wam każe
2. Zero starania się przy jakichkolwiek zadaniach, robić byle jak
3. Udawać że się coś robi w jak największym możliwym wymiarze czasowym i w tym czasie nie robić nic związanego z r0botą

A wszystkim cuckoldzikom starającym się w r0bocie ponad absolutne minimum przypominam, że wasz szef zarabia na was 10x więcej niż wam płaci (pic rel), a jak mu zacznie gorzej iść to was wywali bez mrugnięcia okiem, nieważne jak się staraliście

#korposwiat #praca #pracbaza
jacekparowka - Zaczynamy kolejny tydzień nowoczesnego niewolnictwa czyli pracy na eta...

źródło: AAAA

Pobierz
  • 156
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wachatron: trzeba zmienić korpo ;) ja mam ponad 1.5x tego co inni w firmie na moim stanowisku, a w piątek wysłałem maila ze chce więcej i na pewno dostanę więcej…
  • Odpowiedz
i nie zapomnijcie donieść porannej kupy do pracy żeby też wam za to zapłacił. I jeszcze służbowy papier i woda do spuszczenia balastu
  • Odpowiedz
zawsze najlepiej zrobiona praca, zawsze za dwóch zadupcałem, jedyne co w związku z tym to jeszcze większy zakres obowiązków, bo wiadomo, że zrobię to najlepiej, więc kierownictwo wolało mnie angażować do różnych zadań niż lewusów co się o---------i i robili minimum. Oczywiście wszyscy na tej samej stawce. I po latach też mam takie podejście, że wisi mi to koło prącia i byle zrobić minimum i elo nara patrząc na zegarek za ile
  • Odpowiedz
jedynym sposobem aby praca była satysfakcjonująca jest zaangażowanie się w nią i zrobienie jej najlepiej jak potrafię. Dla własnej satysfakcji, kiedy się da to dla własnego rozwoju

@kormikez: i rozumiem, że po takim zaangażowaniu się, na 8 godzin w pracy, masz siłę na cokolwiek innego produktywnego po pracy? To zdrowe podejście, jednak największym problemem w nim, jest to, że większość swojego dziennego potencjału oddajesz w pracy.
  • Odpowiedz
i rozumiem, że po takim zaangażowaniu się, na 8 godzin w pracy, masz siłę na cokolwiek innego produktywnego po pracy?

@polskie-k0rpo: W pracy umysłowej jaką wykonuję nikt nie pracuje 8h na pełnych obrotach - uważam, że to nie jest konieczne żeby móc powiedzieć, że jest się zaangażowanym (finalnie liczy się to, co dowozisz). Natomiast moim zdaniem nic tak nie męczy jak opieprzanie się przez te 8 godzin, które i tak
  • Odpowiedz
@jacekparowka: do pracy podchodzicie jakby to było małżeństwo, że ślubujemy sobie wierność i uczciwość i życie wspólne po sam grób. Pracodawca ma was nigdy nie wyrzucić i najlepiej jeszcze same podwyżki i awanse dawać. Macie umysł niewolnika rodem z PRLu. Biznes jest biznes. Tak jak wy z dnia na dzień możecie sobie znaleźć lepszą pracę tak i pracodawca ma prawo was wyrzucić.
  • Odpowiedz
@jacekparowka święte słowa . U nas ostatnio poleciał gość który pracował 37 lat w firmie (USA). Całe swoje życie poświęcił dla jednego pracodawcy a gdy przyszedł kryzys i musieli zlikwidować jego dział poleciał jak gość robiący od pół roku.
  • Odpowiedz